OIM: Salariile femeilor au scazut mai mult decat cele ale barbatilor in criza provocata de COVID

OIM: Salariile femeilor au scazut mai mult decat cele ale barbatilor in criza provocata de COVID

salariile femeilor

Sursa: Pexels

 

Salariile au scazut sau in cel mai bun caz au stagnat in multe tari in primul semestru din 2020, din cauza pandemiei de coronavirus. Persoanele cele mai afectate din acest punct de vedere sunt femeile si angajatii cu slujbe prost platite, se arata intr-un raport publicat de Organizatia Internationala a Muncii (OIM), consultat de Reuters, potrivit Agerpres.

In viitorul apropiat, criza „va duce probabil la presiuni masive descendente asupra salariilor. In timp ce salariile au scazut sau au crescut mult mai lent in doua treimi din tarile pentru care sunt disponibile datele, in restul de o treime cresterea salariilor a fost cauzata in mare masura de concedierea multor angajati cu slujbe prost platite, ceea ce a influentat nivelul mediu al salarizarii”, potrivit raportului institutiei cu sediul la Geneva.

Fara subventii, cum ar fi schemele de sprijinire a locurilor de munca in timpul pandemiei, femeile si-ar fi pierdut 8,1% din salarii in trimestrul doi din 2020, in timp ce barbatii 5,4%, pe baza esantionului din 28 de tari europene.

Va invitam sa cititi stirea completa pe site-ul Digi24.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *