Salariul la vedere ar putea atrage mai multi candidati? Ce cred specialistii in HR

Salariul la vedere ar putea atrage mai multi candidati? Ce cred specialistii in HR

Salarii transparente

Sursa: Pexels

Cunoasterea salariului ramane in continuare un subiect tabu in Romania. Angajatii discuta  despre cine si cat castiga, in timp ce managerii se feresc sa rosteasca valori salariale in alt context decat la interviul de angajare, in acord cu legislatia muncii, care arata ca „salariul este confidential”.

Insa, pana in 2023, Romania va trebui sa se alinieze cu normele impuse de UE si sa publice salariile in anunturile de angajare.

Specialistii din piata muncii, invitati in cadrul evenimentului organizat de wall-street.ro „Reshaping HR: ce conteaza in lupta pentru atragerea si retinerea talentelor”, au avut opinii diferite referitor la acest subiect.

De ce salariul nu ar trebui sa mai fie un subiect tabu

Un anunt de angajare bine scris simplifica atat interactiunea candidatilor cu respectivul mesaj, cat si munca recrutorului. Insa, daca in cadrul acestuia se regaseste si valoarea salariala, nu vor fi atrasi doar candidatii care in mod firesc ar aplica pentru respectiva pozitie, ci si un alt pol de candidati care nu si-ar fi trimis CV-ul in mod normal pentru acel job, explica Bogdan Badea, CEO-ul platformei de recrutare eJobs Romania.Alexandra Tureschi, HR Country Manager in cadrul Majorel Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din industria de customer care, vede diferit ideea de transparentizare a salariilor.

„Sunt avantaje si dezavantaje. Daca salariul este intre 2.000 si 2.500 de lei si in momentul de fata castigi, sa zicem, 2.200 de lei, poate fara 3.000 de lei nu ai pleca la alt job. Si atunci daca vezi in anunt, vei spune ca nu aplici, pentru ca limita maxima e 2.500 de lei. Si totusi, daca ai avea curiozitatea sa ai o discutie cu reprezentantii companiei, fata in fata sau online, s-ar putea sa te gandesti ca e un mediu de lucru mai placut, sunt beneficii extra si poate ca te razgandesti”, afirma Alexandra Tureschi.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.