Studiu: Tot mai multi angajati romani vor sa lucreze de acasa

Studiu: Tot mai multi angajati romani vor sa lucreze de acasa

 

Corina Diaconu interventie Digi24

Corina Diaconu, interventie Jurnalul Digi 24

 

Pandemia Covid-19 a schimbat cerintele romanilor care sunt in cautarea unui loc de munca. Un studiu desfasurat in perioada iunie-iulie 2021 in randul a peste 500 de angajati romani din diverse domenii de activitate arata ca multi vor sa lucreze de acasa.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a discutat despre schimbarea de perspectiva in randul angajatilor.

“In acest moment companiile au trecut peste provocarea eficientei, in sensul in care oamenii au demonstrat ca pot sa munceasca la fel de eficient de acasa si fiind la birou. Romanii urmeaza un trend setat la nivel mondial. S-au facut studii si s-a scos in evidenta faptul ca peste 50% dintre oameni sunt dispusi sa renunte la actualul job daca va disparea aceasta flexibilitate a programului de lucru, care include intre altele munca de acasa.”

La inceput angajatii erau de parere ca este bine sa lucreze de acasa, dar isi doreau si sa mearga la birou pentru ca le lipsea interactiunea cu colegii.

„Avem noi provocari. Pentru companii o provocare importanta este aceea de a mentine vie cultura organizationala in conditiile in care o parte dintre oameni lucreaza de acasa, o parte de la birou. In rest, in randul angajatilor parerile sunt impartite. Unii dintre ei au descoperit confortul lucrului de acasa cu avantajele acestuia, atat de natura financiara, cat si raportat la timpul pe care il petreceau in deplasare catre serviciu. Altii considera ca efectele negative sunt mai importante si vor sa se intoarca la birou. Ne referim aici la comunicarea ineficienta, la la colaborarea uneori redusa cu colegii cu care nu mai sunt impreuna. Si nu in ultimul rand, la acel dezechilibru dintre viata personala si munca.”

Va invitam sa urmariti interventia integrala in cadrul jurnalului Digi24 de la minutul 09:18.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *