Studiu: Trei sferturi dintre salariatii romani vor conditiona angajarea la urmatorul loc de munca de posibilitatea de a lucra remote

Studiu: Trei sferturi dintre salariatii romani vor conditiona angajarea la urmatorul loc de munca de posibilitatea de a lucra remote

Cerere joburi remote

Sursa foto: Pexels

Optiunea muncii de acasa devine un element hotarator in alegerea urmatoarei destinatii de cariera pentru trei sferturi dintre salariatii romani, conform studiului EY Romania ”Munca in noile conditii”, desfasurat in perioada iunie – iulie 2021, care a sondat opiniile a 542 de angajati romani din diverse sectoare de activitate.

Aceste rezultate vin sa le intregeasca pe cele reliefate de studiul EY global ”Work Reimagined”, unde se arata ca peste jumatate dintre salariatii de la nivel mondial si-ar dat demisia daca nu li se ofera flexibilitatea dupa pandemie.

Potrivit datelor furnizate de studiu, munca de acasa nu era o metoda de lucru utilizata in Romania in perioada care a precedat pandemia, fiind privita cu neincredere de companii – 48% dintre respondenti nu utilizasera niciodata telemunca in relatiile profesionale.

Cea mai mare provocare pentru salariatii care au lucrat de acasa a fost gestionarea programului de lucru si a orelor efectiv lucrate: 38% dintre participantii la studiu au declarat ca au lucrat mai multe ore in perioada pandemiei, iar 54% si-au modificat orarul clasic de lucru in diferite forme.

Totusi, 68% dintre respondenti considera ca facilitatile avute in perioada derularii activitatii de acasa au fost suficiente. In privinta realizarii sarcinilor de serviciu, 73% dintre cei intervievati sunt increzatori si foarte increzatori ca sarcinile primite au fost indeplinite la nivelul solicitat de catre angajatori.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.r0

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *