Team building si evenimente corporate in stil nobil la Conacul Archia
La doar cativa kilometri de orasul Deva, poposesti intr-un loc linistit si frumos, te intorci in atmosfera boema a secolului XX si petreci dupa pofta inimii alaturi de colegi. Aici plimbarile cu trasura sau cu sania, petrecerile tematice anii ’40, ospitalitatea si bunatatile culinare autentice sunt la ordinea zilei.
Povestea incepe in anul 1994, cand Familia Szabo, inspirata de spiritul perioadei interbelice, cumpara prima parcela langa orasul Deva, in satul Archia cu doar 150 de locuitori. Aici dainuia cladirea unui fost C.A.P. care, prin restaurari, a devenit Conacul Archia si in apropiere de el a fost construita Vila de peste rau – toate intr-un loc nobil si frumos, unde spectacolul soarelui de la rasarit si apus iti incanta privirile.
In anul 2004, domnul Szabo a dat curs pasiunii sale pentru cai (primul, pe nume Larava il primise in dar de la prieteni in 1998) si a construit grajdurile conacului care astazi au 11 cai si 2 ponei simpatici. Pentru a reface intocmai atmosfera din perioada interbelica, familia Szabo a construit si Crama Conacului unde te poti delecta cu diverse sortimente de vin si tuica care sunt servite alaturi de bunatatile culinare chiar in crama.
La conacul Archia nu-ti dai seama ca ai plecat de acasa alaturi de o gasca faina de colegi, ci mai degraba ca esti intr-o mare familie. Familia Szabo transforma orice iesire in echipa intr-o experienta memorabila si tare placuta.
La conac sau la prima pensiune boutique de 5 margarete din judetul Hunedoara e liniste si voie buna cat cuprinde, numai bine sa dai contur ideilor pentru un proiect nou de business. Si inspiratia parca vine mai usor dupa ce dormi in camera cu miros de levantica, in cea cu maci sau cu flori de camp sau poate esti mai serios si preferi camera pentru lorzi numita si Camera Englezesc. E spatiu pentru toata gasca in cele 17 camere si 2 casute de lemn unde se pot caza 38 de persoane in regim double.
Cand te trezesti, la bucatarie e nebunie de arome, miroase a bunatati traditionale romanesti, unguresti si internationale. Nu poti rezista checului facut in casa, gemului de prune si siropurilor de brad sau de fructe de padure. Asta in timp ce colegii te asteapta in sala de conferinte cu o capacitate maxima de 40 de persoane. La conac renunti la oficialitati si inlocuiesti costumul cu o vestimentatie smart-casual. Asa da, conferinta!
Spatiu berechet pentru corporatisti
Sunteti o gasca mare de colegi dintr-o corporatie? Gazdele va ofera solutii personalizate si va pun la dispozitie un pavilion pentru conferinte cu pana la 300 locuri (400 m patrati) sau un pavilion pentru conferinte cu pana la 400 locuri (600 m patrati). Cu asa spatiu, toata lumea sta comod si pentru prima data asculta cu atentie prezentarea companiei pe video proiector sau de pe ecranul de proiectie fix si mobil. Ideile bune si creative se exprima pe flip chart si se transmit instant pe retelele de socializare pentru ca la conac influentele tehnologiei moderne isi spun cuvantul: gasesti internet wireless oriunde. Pentru echipele mari, exista posibilitatea de a apela la cazarea intr-un hotel de 3 stele aflat in apropiere de conac si cu tarife foarte mici. Toate mesele si activitatile se pot face la conac.
Dupa activitatile oficiale, urmeaza activitatile simpatice care unesc echipa. In functie de momentul anului, va puteti grupa rapid la o plimbare cu sania, la un foc de tabara, la un picnic in natura sau chiar la descoperirea comorii lui Decebal.
In cautarea comorii lui Decebal
Horia George Szabo este gazda primitoare a conacului. A preluat de la parintii sai pasiunea pentru evenimentele nobile si le organizeaza cu implicare si atentie la detalii. „Cel mai mare eveniment pe care l-am organizat a fost de 150 de persoane. Vineri au facut petrecere la noi pe domeniu cu protap si bar exterior, sambata ziua au avut un trainer care i-a provocat la diferite jocuri si activitati, iar seara au facut petrecere in cort unde a cantat si trupa Parazitii. In rest, am organizat toate tipurile de evenimente de la prezentari de produse, la team building-uri, petreceri, nunti, etc. Din punct de vedere al activitatilor, putem organiza Treasure Hunt (cautarea comorii lui Decebal) atat la noi pe domeniu cat si in Tara Hategului unde se spune ca ar fi ascunsa aceasta comoara“, declara Horia George Szabo, director de marketing la Conacul Archia.
Rating: Excelent!
“Relaxing Place”, “I will definitely come back here”, “Perfect escape”, “Magical mansion”, “Best place to stay in Hunedoara!” sunt doar cateva dintre review-urile de pe Trip Advisor pentru conacul Archia. In 2014 a primit Certificate of Excelence din partea cunoscutului site de review-uri turistice, iar traditia continua si in 2015 serviciile foarte bune fiind rasplatite la inceputul anului cu acelasi premiu. Oaspetii care au trecut pragul conacului povestesc la superlativ despre experientele memorabile traite aici, tratate cu profesionalism si prietenie de gazde, iar din 131 review-uri, 104 sunt cu rating Excelent. Gazda, Horia George Szabo este aici, oferind feedback constant si calde multumiri celor care isi exprima parerea despre conac.
Excursii la cetate
De la conac poti descoperi acele locuri de care ai aflat din cartile de istorie. Pornesti spre Tinutul Padurenilor pentru o plimbare pe traseul mocanitei si un popas la Furnalul de la Govajdie – a fost primul furnal cu flux continuu din Europa (al doilea din lume), cunoscut pentru ca a furnizat, pe fonta pentru unele elemente de sustinere ale Turnului Eiffel. Urmeaza un pranz cu bunatati vanatoresti la Popasul Vanatorilor, dupa care, cu forte noi, pornesti in grup spre vizitarea bisericii din piatra de la Ruda si a unui sat transilvanean parasit. Transportul se face cu jeep-ul cu sofer profesionist si se ofera un picnic in natura din partea conacului.
O alta zi este dedicata vizitei la cetatea Sarmisegetusa Regia amplasata la o altitudine de 1.200 de metri in Muntii Orastiei, cu un sistem de fortificatii rasfirate pe culmile dealurilor din jur. Cetatea arata forta poporului dac, iar sistemul sau de fortificatii bine pus la punct este inclus pe lista patrimoniului UNESCO sub denumirea de „Cetatile dacice din Muntii Orastiei”. Urcarea pana la cetate este dificila, dar este mult mai captivanta si funny cand esti in grup. Foarte frumos este si drumul spre Poiana Pelegii, un loc de vis, din care pornesc cele mai spectaculoase trasee pe munte, printre care si cel spre cel mai mare lac glaciar din tara, Lacul Bucura. Tara Hategului isi asteapta oaspetii cu cetatea sa Sarmisegetusa Ulpia Traiana (cel mai vechi si cel mai important monument pe care romanii il au in acest moment ) si cu un pranz pe cinste la o pensiune agroturistica.