Tinerii, tot mai activi in cautarea primului job

Tinerii, tot mai activi in cautarea primului job

Corina Diaconu interventie Observator

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

 

Tot mai multi tineri care abia au terminat facultatea sunt in cautarea primului loc de munca. Cele mai cautate domenii sunt vanzarile, IT-ul, telecom, financiar, dar si digital, potrivit datelor unei platforme de recrutare online.

Nivelul aplicarilor pe joburi entry-level sau care nu necesita experienta a ajuns in perioada verii la 44% din volumul total, in crestere cu 10% fata de perioada anterioara si cu peste 30% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut. Multi dintre tineri au aplicat pentru postul de programator, specialist social media si asistent marketing, dar si pentru pozitii de reprezentant vanzari, contabil, inginer sau consultant proiecte tehnice.

Salariile variaza intre 400 si 900 de euro in functie de domeniu. Cele mai mici sunt in vanzari, iar cele mai mici sunt in IT. In ultima luna cei  mai multi tineri fara experienta si-au cautat un loc de munca in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a explicat in cadrul jurnalului Digi 24 ce elemente stau la baza acestei cresteri de 10% fata de lunile anterioare.

“Cresterea numarului de aplicari in acest moment este absolut normala daca tinem cont de faptul ca ea vine imediat dupa incheierea anului universitar. Pe de o parte, acesta pare sa fie cel mai important motiv. In al doilea rand, mai exista si acea categorie de tineri care asteapta finalizarea studiilor universitare incercand sa acceseze un job full-time, mai bine platit, fata de cele part-time pe care ei le au de obicei in timpul studiilor. Desi pornesc la drum fara experienta, tinerii au asteptari destul de mari.Ei se orienteza destul de mult la mediile salariale care se gasesc in piata si au o idee despre salariile pe care le pot accesa.Insa in acelasi timp, pe langa  zona financiara, ei cauta sa gaseasca si alte beneficii – tichete de masa, bonusuri, asigurari de sanatate. Dar si in zona nonfinanciara, respectiv trainingurile la care ei se asteapta.”

Va invitam sa urmariti interventia integrala pe site-ul Digi24 incepand cu minul 12:20.

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *