Top salarii programatori din Europa. Cat castiga programatorii romani

Top salarii programatori din Europa. Cat castiga programatorii romani

Top salarii programatori

Sursa: Pexels

Cu un deficit de peste 15.400 de programatori conform studiului realizat scoala de programare Codecool in 2019, industria de IT ramane totusi una dintre cele mai atractive din punct de vedere al ofertelor salariale. Insa care sunt totusi diferentele reale dintre salariile din Romania si restul Europei atunci cand ajustam salariile la costul de trai din fiecare tara?

Analizand piata fortei de munca, Codecool a realizat un studiu care prezinta topul salariilor IT din Europa, ajustate la costurile de trai din fiecare tara care arata ca salariile programatorilor din Romania sunt cu 25% mai mari decat cele din Europa de Est.

Studiul a fost realizat folosind ca date salariile programatorilor din 29 tari, pentru nivel junior, middle level si senior de pe mai multe site-uri de specialitate precum Glassdoor, PayScale si Pay Lab. Salariile ajustate au fost calculate folosind indexul cost of living al site-ului Numbeo. Acest indice al nivelului de trai ia in calcul costurile de zi cu zi si tine cont de preturile alimentelor, utilitatilor si serviciilor din tara respectiva.

Desi pe ultimele locuri comparativ cu tarile din Europa de Vest, costurile de trai scazute din Romania fac ca programatorii locali sa ramana chiar cu mai multi bani in buzunar, la sfarsitul lunii.

Iata in continuare care sunt salariile din domeniul IT si cat castiga, de fapt, un programator in Romania si in restul Europei.
Romania, pe locul 20 in topul salariilor ajustate pentru programatorii incepatori

Cu un salariu estimat de 13.000 de euro pe an pentru un programator fara experienta, Romania se afla pe locul 22, depasind tari precum Polonia, Slovacia, Letonia, Ungaria, Lituania, Croatia si Bulgaria.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *