Tot mai multi candidati pentru pozitii entry-level au asteptari salariale ridicate

Tot mai multi candidati pentru pozitii entry-level au asteptari salariale ridicate

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Un angajat din sistemul bancar ajunge sa isi dubleze salariul in primii 5 ani de la angajare, in timp ce angajatii din IT pot castiga chiar si 4000 de euro pe luna dupa cativa ani de experienta. La polul opus se numara muncitorii fara studii superioare.

In prezent, multi dintre cei care aplica pentru pozitii de entry-level au asteptari salariale care depasesc bugetul angajatorului.

Expertii in resurse umane spun ca toate domeniile se confrunta cu aceasta situatie.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii in cadrul jurnalului Digi24.

„Considera ca daca au terminat facultatea, acesta este un motiv suficient sa aiba asteptari salariale foarte mari chiar daca ele nu sunt corelate si cu existenta unei experiente. In aceleasi timp disponibilitatea lor este destul de redusa pentru un program standard.”

Potrivit unui studiu realizat de o firma de consultanta, un angajat care se angajeaza imediat dupa terminarea facultatii primeste un salariu apropiat de cel al unui muncitor intr-o fabrica. Dupa 5 ani de experienta, salariul sau aproape se va dubla. Pe de alta parte, salariul muncitorului va creste doar cu 41%. Tinerii specializati in domeniul IT au parte de cele mai rapide cresteri salariale in tranzitia de la incepator la angajat cu experienta. Angajatii din IT sunt cei mai bine platiti din Romania si pot ajunge sa castige un salariu cu peste 220% mai mare in 5 ani de la angajare.

Puteti urmari interventia video in cadrul jurnalului Digi 24 incepand cu minutul 21.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *