Trei angajati din patru vor sa isi schimbe jobul in 2023

Trei angajati din patru vor sa isi schimbe jobul in 2023

Tot mai multi romani se tem ca vor munci mai mult daca firma va recurge la taieri de personal si isi cauta un job nou, potrivit unui nou sondaj Bestjobs.

Trei angajati din patru vor sa isi schimbe jobul in 2023. Motivul principal este reprezentat de teama ca vor fi nevoiti sa preia mai multe sarcini in caz de reorganizare a echipelor.

17% dintre angajati se tem ca veniturile lor vor scadea, in timp ce 9% cred ca vor ajunge la burnout si tot atatia sunt ingrijorati ca angajatorul va impune intoarcerea la birou in noul an.

Cand vine vorba de dorintele angajatilor in noul an, 75% isi doresc salarii mai mari, 37% oportunitati de avansare, iar 35% prioritizeaza posibilitatea de a lucra de acasa. Alte beneficii extra salariale pe care le doresc angajatii sunt un abonament la o clinica medicala privata, cursuri de specialitate sau pensie privata facultativa. In plus, angajatii cu venituri reduse au cel mai scazut moral, urmat de cei cu copii.

Corina Dianconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii pe aceste teme.

‘La inceput de an, pe langa rezolutiile pe care ni le facem fiecare dintre noi, in piata muncii se constata o dinamica destul de mare oamenii luand in calcul schimbarea locului de munca. Nu as spune ca se anunta schimbari foarte mari in privinta volumului de  munca si din acest punct de vedere cred ca este un motiv nejustificat. De cele mai multe ori oamenii fac schimbari pentru ca isi doresc un salariu mai mare, pentru ca nu sunt multumiti de bonusurile primite in anul anterior sau pur si simplu pentru ca sunt in cautare de noi oportunitati la inceput de an,’ a explicat specialistul in resurse umane.

Va invitam sa urmariti interventia integrala pe site-ul Digi 24 incepand cu ora 09:37.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *