Viitorul muncii – cele mai cautate abilitati

Viitorul muncii – cele mai cautate abilitati

Viitorul muncii

Sursa: Pexels

Viitorul e mai aproape decat crezi si orice meserie sau ocupatie ai in prezent, e bine sa stii ca piata muncii se schimba, activitatile muncii noastre sunt intr-o continua transformare, deci si abilitatile pe care le dobandim se modifica.

Succesul in orizontul muncii va depinde de cat de bine ne vom adapta, iar pentru a face acest lucru, avem nevoie de un nou set de competente care vor fi tot mai cerute in viitor, pe principiul „Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe”.

Ambiguitatea

Oricat de ciudat ar suna, veia vea nevoie sa-ti insusesti aceasta abilitate. Schimbarea are loc cu cresterea vitezei si acest lucru inseamna ca incertitudinea va deveni norma. Pe masura ce lucrurile se misca mai repede, ai mai putin timp pentru a intrerupe, evalua si analiza. Ai o viziune mai limitata despre ceea ce urmeaza, pentru ca pur si simplu nu poti fi sigur.

In acelasi timp, studiile de pana acum realizate pe creierul oamenilor a aratat ca unul dintre lucrurile pe care le dorim cel mai mult este certitudinea, prin urmare evitam ambiguitatea. Aceasta va fi abilitatea pe care va trebui sa o nutresti: depasirea instinctului tau natural de claritate si asigurare, confortul de a nu sti ce urmeaza, luarea deciziilor si avansarea cu incredere, chiar si in absenta informatiilor complete.

Curiozitatea

In mijlocul ambiguitatii, o curiozitate intensa trebuie sa fie cea care sa-ti conduca ziua. Cu cat intelegi mai multe despre o varietate de subiecte, cu atat poti conecta mai multe puncte.

De multe ori, cel care va sintetiza primul un subiect va castiga. Deschiderea si dorinta de a invata sunt bune, dar vei avea nevoie de o dorinta de a invata, a intelege si de a afla mai multe despre o varietate mai larga de lucruri. Aceasta abilitate nu va fi doar curiozitate generala cu privire la un domeniu ingust de expertiza, ci va fi un interes larg pentru o mare varietate de subiecte, subiecte si teme. De asemenea, va fi necesara si abilitatea de a vedea modele, tendinte si perspective acumulate din toate cunostinte, scrie Forbes.

Deschiderea

In ultimii ani, americanii s-au divizat tot mai mult si s-au impartit in functie de lucrurile in care cred si comunitatile la care adera. Avem din ce in ce mai putina incredere in persoanele cu opinii diferite decat ale noastre. In plus, dependenta noastra tot mai mare de social media pentru stiri si informatii creeaza o camera de ecou.

Urmarim doar paginile si oamenii care corespund punctelor de vedere pe care le detinem deja, iar algoritmii functioneaza atat de bine incat rareori vedem informatii care nu se aliniaza cu opiniile noastre actuale. Dar asta poate fi si o problema pentru ca inchide oportunitatea de a auzi diferite puncte de vedere, de a invata si de a cunoaste ce se intampla in jurul tau.

 

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro.

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *