Zona de retail food va rămâne la mare căutare în recrutare

Corina Diaconu, ABC Human Capital: ”Zona de retail food va rămâne la mare căutare în recrutare”

Schimbări radicale au loc pe piața muncii, ca urmare a extinderii pandemiei și a blocajului economic. Dacă în urmă cu două luni companiile întâmpinau reale probleme în recrutarea de personal calificat, acum o bună parte dintre ele își recalibrează business-ul și încearcă să găsească soluții pentru a-și păstra echipele cu care lucrează, în speranța că vor recupera rapid decalajul dintre valoarea business-ului de la sfârșitul anului 2019 și valorile înregistrate în lunile martie, aprilie și probabil mai.

Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital a discutat cu cei de la revista-piata.ro despre cum se resimte această perioadă în zona de recrutare a forței de muncă și care sunt prioritățile momentului.

„Previziunile pentru 2020 erau de creștere și dezvoltare pentru majoritatea partenerilor cu care lucram, ca atare anul a început chiar respectând acest trend și s-a menținut astfel până la jumătatea lunii martie, când lucrurile au căpătat turnura pe care o trăim cu toții. Situația este cu atât mai tristă cu cât planurile de dezvoltare ale companiilor au fost puse pe hold, toate organizațiile făcând acum eforturi mari pentru a-și păstra echipele existente. Presiunea pe costuri este foarte mare cu atât mai mult cu cât nu există niște termene clare de reluare a activității, integral, previziunile nemaiputându-se face, ca înainte, pe trimestru sau semestru, ci de la o săptămâna la alta. A crescut însă nevoia clienților noștri pentru programele de comunicare internă și de menținere/creștere a gradului de motivare și commitment, ceea ce este de apreciat.” declara Corina Diaconu.

Va invitam sa cititi intreg interviul pe revista-piata.ro 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *