Cu ce provocari vine 2021 pe piata muncii

Cu ce provocari vine 2021 pe piata muncii

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

 

Oamenii de afaceri isi pun sperantele in vaccinul anti-COVID mai ceva decat in­tr-un guvern care ar taia taxe pentru ca economia sa isi revina. Zguduita din te­melii de pandemie, piata muncii ur­meaza trendul si e gata sa se lanseze ca o racheta, odata ce pericolul va fi trecut.

Nu sunt prea multi angajati care sa nu se fi intrebat in anul pandemiei: „Oare jobul meu va rezista? Oare la anul voi face ace­lasi lucru, pentru aceeasi companie, pentru acelasi salariu?“.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital a discutat cu revista New Money despre provocarile pe care anul 2021 le va aduce pe piata muncii.

„2021 va fi marcat de pre­cau­tie“, apreciaza Corina Diaconu, managing director al agentiei de recrutare ABC Human Capital. In opinia ei, modelul creionat in 2020 se va replica si in urmatorul an. „Bu­getele vor fi analizate cu mare strictete, angajarile si investitiile vor fi facute doar tinand cont de urgente, se ocupa doar posturile absolut necesare. Mai mult, cand unii oameni pleaca din companii, nici ma­car nu mai sunt inlocuiti, se face un cumul de la doua joburi la unul singur.“

„Oamenii vor ramane reticenti. In plus, in 2020 am intrat in criza dupa o perioada extrem de buna, asa ca am suportat altfel tot ce s-a intamplat, dar 2021 vine dupa acest an (2020, n.r.) extrem de dificil“, apre­ciaza Corina Diaconu. Cum multe com­panii HoReCa s-au inchis ori s-au restrans mult, „vedem tot mai multe aplicari din partea celor care se reorienteaza catre alte activitati, si vorbesc aici de oameni cu experienta, nu de tinerii care schimba frec­vent joburile“, adauga Corina Diaconu.

Va invitam sa cititi materialul complet pe site-ul NewMoney.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *