Cum se preocupa companiile de bunastarea angajatilor

Cum iti doresti sa arate o zi la job? De regula, te gandesti la job-ul visurilor tale, insa cea mai potrivita abordare este sa alegi compania care corespunde viziunii tale. Astfel vei avea si job-ul pe care ti-l doresti.

Group of a happy Business People Showing Thumbs Up. [url=http://www.istockphoto.com/search/lightbox/9786622][img]http://dl.dropbox.com/u/40117171/business.jpg[/img][/url]


sursa foto: www.cmaconsult.com


Forbes.com ofera cel mai bun sfat pentru a reduce nivelul de stres, dar și pentru a creste productivitatea. Renunță la a căuta job-ul visurilor tale si concentreaza-te pe alegerea companiilor care respecta anumite criterii si se preocupa de relatia cu angajatii.
Dar ce inseamna o companie recunoscuta pentru preocuparea fata de angajati? O poti descoperi in mediul online la prietenii care distribuie postarile companiei in care lucreaza. Este primul indicator al satisfactiei angajatilor.

La evenimente sau la intalniri profesionale, vei auzi prieteni care lucreaza sau au lucrat intr-o companie care le-a oferit echilibrul job-dezvoltare personala-viata personala. Dincolo de anunturile de job-uri, conteaza experientele oamenilor care au lucrat in anumite companii.

Studiul “Most Loved Employers”, desfasurat in luna noiembrie a anului 2015 la initiativa Inspire Group, prin expertiza Mercury Research, arata care sunt cele mai importante beneficii care ii determina pe candidati sa aleaga un angajator. Cititorii ABC Human Capital au raspuns intrebarilor din chestionarul lansat de Inspire Group si au oferit detalii din experienta lor in companiile in care lucreaza.

In topul celor mai importante criterii de care potentialii angajati tin cont atunci cand aleg un angajator se afla salariul, securitatea la locul de munca si respectarea conditiilor contractuale. Asteptarile financiare cresc de la an la an, astfel, in 2015 persoanele entry level au cerut peste 1.400 lei si 40% dintre persoanele intervievate au declarat ca s-ar angaja pentru un salariu de peste 1.500 lei pe luna.

Foarte importante sunt si: pachetul de beneficii, mediul de lucru, relatia cu managerul, echilibrul job – viata personala, descrierea clara a cerintelor si responsabilitatilor.
Printre cele mai importante beneficii pe care angajatii le asteapta de la un angajator se numara: bonusurile de performanta, al 13-lea salariu, bonurile de masa, programul de lucru flexibil, decontarea transportului, discount-urile pentru vacante, asigurarile medicale, masina, posibilitatea de a lucra de acasa, laptop, telefon de serviciu. Angajatii care au familii apreciaza zilele libere cu ocazia evenimentelor speciale si gradinitele pentru copii construite la initiativa companiilor.

Un studiu interesant despre satisfactia anagajatilor este oferit de un sociolog englez, citat de forbes.com. Sociologul a intrebat 4000 de oameni daca au job-ul mult visat prin prisma activitatilor zilnice si daca lucreaza in compania mult visata. A aflat ca oamenii care lucrau intr-o companie mult dorita si aveau un job care nu era tocmai ceea ce si-au dorit, erau mai multumiti decat cei care aveau job-ul mult dorit, dar intr-o companie care nu raspunde nevoilor lor. Angajatii din companiile care se preocupa de bunastarea salariatilor sunt de 2,5 ori mai convinsi ca munca pentru ei este un joc.

Oamenii aleg compania mult dorita decat job-ul mult dorit. Mai presus de munca, pun accent pe starea de bine, pe satisfactia fata de anumite activitati. Apreciaza companiile care ofera suport angajatilor, le fac viata mai placuta si ii conduc spre succes.

Companiile preocupate de viata angajatilor ofera abonamente medicale, programe flexibile de lucru, acces la programe de dezvoltare profesionala si persoanala.

Cu drag,

Echipa ABC Human Capital

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *