Durata concediului paternal ar putea sa creasca de la 5 la 10 zile

Durata concediului paternal ar putea sa creasca de la 5 la 10 zile

Durata concediului paternal ar putea creste

Sursa: Pexels

Durata concediului de paternitate va creste de la cinci zile, cat este in prezent, la zece zile, conform unui proiect de lege inregistrat la Senat. Astfel, tatii care aleg sa isi ia concediu pentru ingrijirea unui nou membru al familiei vor beneficia de zece zile libere.

Potrivit proiectului, durata concediului paternal, de zece zile, se va majora cu inca cinci zile lucratoare in cazul in care tatal nou-nascutului a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura. Acesta va beneficia de majorarea de cinci zile de fiecare data cand familia se intregeste cu un nou-nascut si, indiferent de numarul de copii, cursul de puericultura va fi urmat o singura data.

Astfel, desi durata maxima a concediului, de 15 zile, va ramane practic neschimbata, un tata care nu a urmat cursul de puericultura va putea beneficia totusi de un numar de zece zile lucratoare drept concediu paternal si nu doar cinci, cum este reglementat acest lucru in prezent. Asadar, acum, un tata poate primi un concediu de cinci zile, plus zece zile suplimentare daca absolva cursul respectiv. Pe viitor, un tata va putea primi un concediu de zece zile, plus cinci zile suplimentare, daca absolva cursul.

Daca urmeaza totusi cursul de puericultura, tatal copilului va putea beneficia de durata maxima de 15 zile a concediului de paternitate de fiecare data cand i se naste un copil, fara a mai reface cursul respectiv.

In conditiile proiectului amintit, se va elimina asadar din lege limitarea conform careia de durata maxima a concediului de paternitate de 15 zile se poate beneficia doar o singura data.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Avocatnet.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *