Eurodeputatii vor sa combata suprasolicitarea angajatilor care lucreaza de acasa

Eurodeputatii vor sa combata suprasolicitarea angajatilor care lucreaza de acasa

Suprasolicitare munca de acasa

Sursa: Pexels

 

Munca de acasa contribuie semnificativ la oprirea raspandirii coronvirsului, dar in multe cazuri a dus la ore de munca suplimentare pentru angajati. In acest context dificil, Parlamentul European are in plan o lege prin care se va permite persoanelor care lucreaza digital sa se deconecteze de la munca in afara programului de lucru.

Eurodeputatii isi propun sa combata starea de suprasolicitare pe care o resimt multi dintre angajatii care lucreaza de acasa. Prin aceasta legislatie se vor stabili cerinte minime pentru munca la distanta si se vor aduce clarificari in privinta conditiilor de munca, orelor de lucru, cat si a perioadelor de odihna.

Initiativa legislativa a Parlamentului European a fost adoptata cu 472 voturi pentru, 126 impotriva si 83 abtineri.

„Nu putem abandona milioane de lucratori europeni care sunt epuizati de presiunea de a fi mereu disponibili si de ore de lucru prea lungi. Acum este momentul sa le stam alaturi si sa le oferim ceea ce merita: dreptul de a se deconecta. Acest lucru este vital pentru sanatatea noastra mentala si fizica. Este timpul sa actualizam drepturile lucratorilor astfel incat sa corespunda noilor realitati ale erei digitale”, a declarat europarlamentarul Alex Agius Saliba, din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D).Unele state europene, cum ar fi cazul Frantei, au deja inscris in legislatia nationala dreptul de a te deconecta digital de la lucru.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul incont.stirileprotv.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *