Europa ar trebui sa treaca la saptamana de lucru de 4 zile

Europa ar trebui sa treaca la saptamana de lucru de 4 zile

Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital

Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital

Europa ar trebui sa treaca la saptamana de lucru de 4 zile, sustin reprezentantii mai multor sindicate europene. Reducerea saptamanii de lucru ar ajuta economiile sa isi revina mai usor din criza economica generata de pandemie si ar imbunatati starea de spirit a salariatilor.

Ideea este insa respinsa de multi angajati romani care se tem ca reducerea saptamanii de lucru ar insemna si un salariu redus.

Psihologii atrag atentia ca aceasta masura ar fi benefica doar daca timpul de lucru nu ar creste, iar salariile nu ar scadea.

Specialistii in resurse umane atrag atenția ca marirea programului  de lucru la 10 ore pe zi nu poate fi sustinuta pe termen lung.

“Daca ne vom dori sa muncim in patru zile cat munceam inainte in 5 este posibil ca pe termen lung productivitatea sa scada si ca oamenii sa fie extrem de obositi. Chiar daca la inceput va fi o energie foarte mare si ei vor dori sa faca acest lucru, nu cred ca pe termen lung este o solutie de succes”, a declarat Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital pentru Jurnalul Digi 24.

Va invitam sa aflati mai multe detalii de pe website-ul digi24.ro de la minutul 42:05.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *