Marirea salariului minim creaza confuzie pe piata muncii

Marirea salariului minim creaza confuzie pe piata muncii

Modificare salariu minim

Sursa: Pexels

Pe 13 ianaurie, Guvernul a adoptat actul normativ care stabileste majorarea salariului minim brut la 2.300 de lei in 2021. Hotararea de Guvern a fost insa adoptata si publicata in Monitorul Oficial intr-o forma diferita fata de cea anuntata initial in etapa de proiect de act normativ. Data de la care se aplica aceasta majorare a fost schimbara in legislatie cu 13 ianaurie si nu cu data de 1 ianaurie, asa cum anuntase initial Guvernul.

Aceste modificari au creat confuzie pentru firmele care trebuie sa aplice legislatia in conditiile in care actul normativ prevede ca majorarea salariului minim se poate aplica de la 13 ianuarie.

Firmele au fost bulversate si de declaratia premierului Florin Catu prin care dadea asigurari ca majorarea salariului minim se poate aplica cu data de 1 ianuarie 2021. „A fost aprobat actul normativ prin care se stabileste salariul minim pentru 2021 la 2.300 de lei”, a spus premierul Citu, dupa sedinta de guvern de miercuri. „Bineinteles ca poate fi aplicat de la 1 ianuarie (salariul minim de 2.300 de lei brut lunar n. red.) pentru ca in februarie se platesc salariile pentru luna ianuarie, deci exista destul timp (sa se opereze majorarea in Revisal n. red.)”, a adaugat premierul.

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Economica.net

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *