Noua lege a pensiilor ar putea creste varsta de pensionare la femei

Noua lege a pensiilor ar putea creste varsta de pensionare la femei

Corina Diaconu interventie Observator

Sursa: Pexels

Noua lege a pensiilor vine cu o noua formula de calcul bazata pe cresterea economica, dar aduce si alte modificari, de exemplu cresterea varstei de pensionare pana la 63 de ani in cazul femeilor.

„In acest moment, Romania incearca sa coreleze, ca si celalalte tari ale Uniunii Europene, varsta de pensionare cu cresterea sperantei de viata. Deocamdata, aceasta posibilitate de a lucra pana la 70 de ani este optionala”, a declarat Corina Diaconu, Managing Partner ABC Human Capital in cadrul jurnalului Observator Antena1.

“La aceasta decizie, in primul rand, au contribuit mai multi factori. Pe langa alinierea cu aceste tendinte europene, tinem cont cumva de criza din sistemul de pensii, pentru ca statul ia in calcul lucrul acesta, nu in ultimul rand de o criza pe piata fortei de munca si chiar de evolutia demografica negativa in Romania, dar si in alte tari din UE. Intr-adevar pentru multi dintre noi, perspectiva de a munci pana la 70 de ani nu este o perspectiva imbucuratoare. Cu toate acestea, uitandu-ne tot la celalalte tari din Europa, o parte dintre ele deja au integrat in campul fortei de munca acesti seniori, pentru ca aceasta criza a fortei de munca se inregistreaza nu numai in Romania si atunci cumva se incearca o compensare a lipsei de specialisti din anumite zone prin readucerea in activitate a acestor seniori”, a mai precizat Corina Diaconu, manager in resurse umane.

 

Va invitam sa urmariti interventia completa pe site-ul Observatornews.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *