Numarul pensiilor de peste 5.000 de lei se dubleaza

Numarul pensiilor de peste 5.000 de lei se dubleaza 

Numarul pensiilor peste 5000 lei se dubleaza

Sursa: Digi24

Dupa noua majorare a pensiilor,  diferentele dintre seniorii cu venituri mici si cei cu venituri mari cresc si mai mult. Potrivit datelor Casei Naționale de Pensii, in septembrie s-a dublat numarul persoanelor care incaseaza pensii mai mari de 5.000 de lei.

Fiind vorba de o crestere procentuala, persoanele care primesc deja pensii mai mari sunt avantajate. De exemplu, la un venit de 5.000 de lei, majorarea este de 700 de lei, in timp ce o pensie de 1000 de lei crește cu doar 140 de lei.

Pe de alta parte, chiar și  persoană activa pe piata muncii ajunge cu greu la un venit de peste 5.000 de lei.

Domeniile in care un angajat castiga un asemenea salariu sunt destul de putine, a explicat Corina Diaconu pentru Digi24.

„In IT, angajatii incep cam cu 700-800 de euro si peste sase luni sau un an, in funcție de capacitatea lor de pregatire, pot sa isi creasca acest salariu ajungand cu lejeritate la 5.000 de lei. Mai exista si domeniul vanzarilor, unde putem ajunge la aceasta suma cumuland o parte fixa si un bonus, in functie de realizari”, precizeaza Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital.

Va invitam sa aflati mai multe detalii de pe website-ul digi24.ro de la minutul 40:43.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *