Peste 1 milion de romani au revenit in tara

Peste 1 milion de romani au revenit in tara

Numarul pensiilor peste 5000 lei se dubleaza

Pandemia a oprit exodul romanilor la munca in strainatate si tot mai multi tineri calificati au decis sa se intoarca in tara. Aproximativ 1,3 milioane de romani s-au intors in Romania, potrivit The Economist.

Specialistii in resurse umane considera ca acesta este un moment cheie care ar trebui valorificat. Cei mai multi dintre romani spera la oportunitati de a reveni permanent in Romania si sa nu fie nevoiti sa se reintoarca in strainatate atunci cand restrictiile se vor relaxa.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a explicat in cadrul Jurnalului Digi 24 de ce este posibil ca acest trend sa fie unul temporar.

„Piata fortei de munca nu poate sa absoarba in momentul de fata tot ceea ce inseamna romani disponibilizati sau care se intorc din strainatate. Planurile de extindere ale companiilor continua, dar cu precautie. Este posibil, asadar, ca acest trend sa fie unul temporar si pe masura ce lucrurile isi vor reveni sa isi doreasca sa se intoarca acolo unde au avut deja o cariera si unde nivelul salarial era cu mult peste cel care poate fi oferit de Romania. Singurele cresteri salariale consistente ar putea fi in zona de IT.”.

Va invitam sa urmariti materialul  complet in cadrul Jurnalului de la ora 18:00 de la minutul  32.pe site-ul Digi24.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *