Poate fi concediat un angajat pentru postarile de pe social media

Poate fi concediat un angajat pentru postarile de pe social media

Poti da un angajat afara pentru postarile pe social media

Sursa: Pexels

 

Probabil ca ai auzit de multe ori sintagma “ai grija ce postezi pe social media, fiindca la un moment dat s-ar putea sa ai probleme din cauza asta”. Nimic mai adevarat. Drept dovada, in Statele Unite ale Americii s-a decis recent faptul ca un angajat poate fi sanctionat disciplinar pentru postarile sale de pe social media, daca aceste postari de pe Facebook incalca politicile companiei, inclusiv in cazul in care sunt facute de pe conturile personale ale angajatilor si in afara orelor de lucru.

Pe 4 martie 2021, o Curte de Apel din SUA a confirmat decizia Curtii Districtuale a Statelor Unite pentru Districtul de Vest din Pennsylvania, prin care aceasta din urma a hotarat in cauza Ellis impotriva Bank of New York Mellon Corp. faptul ca un angajat poate fi concediat pe baza postarilor pe care acesta le face pe social media.

In cauza, reclamanta, angajata a unei banci, si-a dat in judecata angajatorul, deoarece a fost concediata pentru incalcarea Codului de conduita si a politicii pentru social media prin realizarea unei postari pe care a facut-o in weekend pe contul sau personal de Facebook.

Postarea acesteia sustinea violenta fata de manifestantii care protestau impotriva mortii unui barbat de culoare, ucis de ofiterii de politie din Pittsburgh. Dat fiind faptul ca reclamanta avea contul de Facebook public, postarea acesteia a putut fi vazuta de oricine detine un cont de Facebook, indiferent daca erau sau nu prietenii reclamantei pe aceasta retea de socializare.

Ca urmare a acestei postari pe social media, banca a primit numeroase plangeri referitoare la sustinerile reclamantei, multe dintre ele punand la indoiala valorile bancii si invocand faptul ca banca impartasea valorile angajatilor sai, incurajand astfel violenta.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *