Postarile de pe social media duc la promovare sau concediere

Postarile de pe social media duc la promovare sau concediere

 

Corina Diaconu

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

In era digitalizarii conturile de social media ne pot pune piedici in obtinerea unui job sau, dimpotriva, ne pot aduce oferta mult visata. Tot mai multi angajatori verifica toate conturile de socializare ale unui angajat inainte de a lua decizia de a-l angaja.

Sase din zece angajatori verifica conturile de Facebook sau de Instagram, iar aproape 4 din 10 tin cont inclusiv de acest detaliu in decizia de recrutare. Motivul? Reputatia din mediul online se rasfrange si asupra companiei in care va lucra viitorul angajat.

Corina Diaconu, Managing Partner ABC Human Capital, a explicat pentru Observator cat de importanta este reputatia personala pentru dezvoltarea carierei si ce impact pot avea postarile pe social media.

“Ceea ce se regaseste in mediul online despre noi incepe sa devina un factor de care ambele parti tin cont. Ca atare, este important ce postam despre noi in social media si este importanta imaginea pe care o afisam acolo”.

Un studiu recent arata ca angajatii de pana in 45 de ani au inteles importanta unui brand personal si mai mult de 30% au inceput sa investeasca in constructia acestuia.

Va invitam sa vizionati materialul integral pe pagina de Facebook a emisiunii Observator de la minutul 8:30.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.