Rata somajului in randul tinerilor a crescut de patru ori – jumatate de milion de someri pana in 24 de ani

Rata somajului in randul tinerilor a crescut de patru ori – jumatate de milion de someri pana in 24 de ani

Corina Diaconu

Corina Diaconu, Managing Partner ABC Human Capital

 

Piata muncii este din ce in ce mai afectata de criza sanitara. La finalul lunii octombrie, rata somajului in radul tinerilor cu varste de pana in 24 de ani a crescut de patru ori, ajungandu-se la jumatate de milion de someri. Tinerii isi gasesc mai greu un loc de munca si sunt printre primii la care s-a renuntat in favoarea angajatilor cu mai  multa experienta. Domeniile in care se gasesc locuri de munca pentru tineri in aceasta perioada sunt vanzarile, curieratul sau call-center.

Tendinta companiilor va fi de atragere a oamenilor cu experienta, pentru ca elimina nevoia de cursuri de specializare, a explicat pentru Observator News Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital.

„Cauta cu precadere specialisti, tocmai pentru ca vor sa se asigure cumva ca integrarea e rapida si rezultatele vin rapid”, a precizat expertul in resurse umane.

Corina Diaconu, a explicat in cadrul emisiunii  jurnalului de stiri Observator difuzat la Antena 1 si faptul ca pretentiile salariale ale tinerilor au scazut in aceasta perioada.

„Au devenit din ce in ce mai realisti. Sunt informati si inteleg bine realitatile pietei si asta s-a reflectat cumva si in disponibilitatea lor de negociere.”

Va invitam sa urmariti materialul integral pe site-ul observatornew.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.