Romanii nu mai vor sa se intoarca la birou nici dupa ce trece pandemia

Romanii nu mai vor sa se intoarca la birou nici dupa ce trece pandemia

Corina Diaconu interventie Observator

Sursa: Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Angajatii romani nu mai vor sa se intoarca la birou nici dupa ce trece pandemia. Confortul propriei case, economiile, dar si productivitatea se numara printre avantajele observate. Astfel, 9 din 10 angajati romani isi doresc sa poata lucra total sau macar partial de acasa si dupa ce se relaxeaza restrictiile.

Corina Diaconu,  Managing Director ABC Human Capital, a explicat pentru Observator de ce munca de acasa poate fi privita ca un avantaj competitiv de companii.

„Lucrul de acasa e un avantaj competitiv pe care companiile il folosesc ca sa aleaga candidati. Ca atare, acele organizatii care pot sa ofere lucru de acasa sau lucru in sistem hibrid au sanse reale de a atrage mai multi candidati,” a declarat specialistul in resurse umane.

Romania se afla pe locul 4 la nivel mondial in ceea ce priveste munca de acasa. 41% dintre angajatii de la noi nu vor la birou nici dupa ce trece pandemia. Media globala e de 24%. Iar 48% dintre romani prefera varianta hibrid, in care sa combine munca d ela distanta cu cea de la birou.

In prezent, firmele nu sunt obligate sa raporteze numarul de angajati care lucreaza de acasa. Datele venite de la Ministerul Muncii arata ca sunt 380.000 de contracte inregistrate pe telemunca.

Va invitam sa urmariti materialul complet pe site-ul Observatornews.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *