Salariatii aflati in carantina vor avea concediile medicale platite, chiar daca ele se vor suprapune

Salariatii aflati in carantina vor avea concediile medicale platite, chiar daca ele se vor suprapune

Concediu medical angajati part-time

Conditii concediu carantina

Salariatii aflati in carantina vor avea concediile medicale platite si in cazul in care ele se vor suprapune de-a lungul perioadei prevazute de lege. Este o premiera generata de situatia medicala pe care o traversam. Astfel, asiguratii vor avea dreptul la o indemnizatie calculata incepand cu prima zi de concediu pana in ultima zi de incapacitate de munca.

Cum in ultimele zile asistam la o crestere nedorita a numarului de imbolnaviri, din ce in ce mai des au inceput sa apara situatiile in care un salariat este obligat sa stea in carantina, care sa se continue, in functie de alte imbolnaviri din familie, iar zilele de concediu sa fie acordate unele in continuarea celorlalte. Concret – un angajat intra in concediu astazi pentru 14 zile. Dar, in decursul acestora, un membru al familiei manifesta simptome, ceea ce face ca zilele de concediu medical ale salariatului sa se prelungeasca.

Astfel, in functie de deciziile pe care le primeste de la Directia de Sanatate Publica, medicul de familie poate elibera un alt certificat medical pentru aceeasi afectiune, dar cu o alta perioada, de exemplu la trei zile dupa prima zi din concediul medical anterior.

De aceea, este bine de stiut, pe de-o parte, ca angajatul poate beneficia de concediul medical platit, pe de alta ca angajatorul trebuie sa acorde aceste zile, pana cand salariatul iese complet din carantina. Totodata, este important sa cunoastem ca aceste zile sunt suportate de catre stat, iar medicii de familie pot acorda mai multe concedii medicale aceleiasi persoane aflate in carantina pentru perioade diferite.

Suportul legal se regaseste in ordonanta de urgenta a Guvernului numarul 158/2005 si in normele sale de aplicare.

Chiar si persoanele care nu sunt confirmate ca infectate vor primi concediul medical pentru a se putea carantina, pe baza documentului eliberat de catre directia de sanatate publica judeteana sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti, si pentru perioada inscrisa in acesta.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Hotnews.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *