Salariul mediu net a crescut cu 209 lei in decembrie

Salariul mediu net a crescut cu 209 lei in decembrie

Salariul mediu net

Sursa: Wall-Street.ro

Castigul salarial mediu nominal net a fost 3.620 lei in luna decembrie a anului trecut, in crestere fata de luna precedenta cu 209 lei (+6,1%), arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului (8350 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (1685 lei).

In luna decembrie 2020, castigul salarial mediu nominal brut a fost 5/906 lei, cu 341 lei (+6,1%) mai mare decat in luna noiembrie 2020.

Comparativ cu luna decembrie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,4%.

Domeniile in care s-au inregistrat cele mai mari cresteri

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net de 28,2%  s-au inregistrat in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii).

Cresteri intre 21% si 25,5% s-au inregistrat si in industria metalurgica, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, fabricarea altor produse din minerale nemetalice .

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *