Sansele tinerilor de a patrunde pe piata muncii s-au redus

Sansele tinerilor de a patrunde pe piata muncii s-au redus

Sansele tinerilor de a patrunde pe piata muncii s-au redus

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Sansele tinerilor de a se angaja s-au redus din cauza pandemiei Covid-19. In aceasta perioada, angajatorii prefera profesionistii cu experienta si ii ocolesc pe tinerii care abia au terminat facultatea.

Expertii sunt de parere ca aceasta strategie, desi adaptata la contextul actual, poate duce la dezechilbre majore pe piata muncii.

Anul trecut erau 510 mii de angajati care aveau pana in 24 de ani. Numarul lor a scazut cu 31 de mii in pandemie.

“Angajatorii care angajeaza tineri intre 16 si 29 de ani si persoane peste 50 ani cu norma intreaga beneficiaza de o suma in valoare de 50 la suta din salariul angajatului, pana la 2500 lei pe o perioada de 12 luni, cu obligativitatea ca raporturile de munca sa se mentina inca 12 luni”, a explicat Tudor Polak, secretar de stat ministerul Muncii.

Pe de alta parte, Corina Diacon, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital, este de parere ca aceasta masura nu este suficienta pentru a-i convinge pe angajatori.

“Degeaba primim un stimulent pentru angajarea unui tanar pe care suntem obligati sa il pastram in companie o anumita perioada de timp, daca contextul economic nu e favorabil mentinerii companiei respective,” a precizat pentru Observator Corina Diaconu.

Pe de alta parte, rata somajului a ajuns la nivelul cel mai ridicat: 15,4 la suta, in randul tinerilor intre 15 si 24 de ani.

“Asta s-a tradus din perspectiva companiilor in preferinta lor de a angaja cu precadere specialisti. Au preferat cumva o strategie sigura, pentru ca acestia sunt gata formati”, a mai explicat Corina Diaconu.

Va invitam sa aflati mai multe detalii urmarind materialul video de pe website-ul Observatornews.ro.

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *