Testarea si vaccinarea angajatilor vor fi scutite de taxe salariale pentru angajator

Testarea si vaccinarea angajatilor vor fi scutite de taxe salariale pentru angajator

Vaccinarea angajatilor

Sursa: Pexels

 

Costurile angajatorilor la testarea si vaccinarea salariatilor vor fi scutite permanent de impozit si contributii sociale. Initial, aceasta facilitate a fost stabilita prin Ordonanta de Urgenta (OUG) pentru testarile facute de angajator pentru coronavirus numai pe timp de stare de alerta sau de urgenta. Din luna ianuarie, testarea cat si vaccinarea vor fi scutite de taxe in caz de epidemie si in afara starii de alerta sau de urgenta.

Legea 296/20202 publicata deja in Monitorul Oficial extinde astfel facilitatea fiscala stabilita initial prin OUG. Scutirea de taxe se va aplica efectiv incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2021, care se declara in februarie 2021. In plus, scutirea de impozit si contributii la pensii si sanatate devine valabila permanent, nu doar in timpul starii de alerta sau de urgenta.

La sfarsitul lunii octombrie 2020, OUG 181/2020 a modificat Codul fiscal pentru a stabili ca cheltuielile angajatorului cu testarea pentru coronavirus a salariatilor, pe timp de stare de alerta sau de urgenta, sunt scutite de impozit si de contributiile sociale pentru pensii si sanatate.

Pentru a citi articolul complet accesati site-ul avocat.ro.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *