Angajatii romani cred ca firmele sunt mai bine pregatite decat in criza din 2008

Angajatii romani cred ca firmele sunt mai bine pregatite decat in criza din 2008

 

Angajatii romani raman optimisti

Sursa: Pexels

Angajatii romani cred ca firmele pentru care lucreaza sunt mai bine pregatite acum decat erau in criza financiara din 2008, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs.

Astfel, mai bine de 60% dintre angajatii romani care au raspuns sondajului cred ca angajatorul lor este mai bine pregatit sa faca fata unei eventuale crize economice decat a fost in 2008.

Gradul de ingrijorare privind pierderea locului de munca a inregistrat o usoara scadere de la debutul crizei epidemiologice si pana in prezent. Astfel, doar 30,9% dintre respondenti s-au declarat ingrijorati in privinta pierderii locului de munca in urmatoare perioada, versus 34,5% in perioada martie-aprilie 2020. Alti 21% dintre angajati sunt ingrijorati de o eventuala reducere a salariului, in timp ce 14% mentioneaza somajul tehnic. La polul opus, 23% dintre respondenti nu se asteapta la un impact negativ asupra jobului lor.

Criza epidemiologica actuala a avut un impact major si in ceea ce priveste migratia angajatilor, astfel ca, la acest moment, doar putin peste 12% ar lua in calcul sa plece din tara pe termen scurt si mediu, comparativ cu peste 35% in aceeasi perioada a anului trecut.

Cei mai multi angajati (73%) spun ca au reusit sa stranga intre timp niste bani pentru zile negre. Cei mai multi au economii care le-ar asigura un trai decent pentru pana la trei luni (54%), iar aproximativ 13% dintre cei care au pus bani deoparte spun ca economiile le-ar ajunge pana la sase luni.

Va invitam sa cititi  mai multe detalii pe site-ul agerpres.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *