Cum poti obtine un job la Google daca nu ai experienta

Cum poti obtine un job la Google daca nu ai experienta

Tinerii fara experienta salarii

Sursa: Pexels

Obtinerea unui loc de munca la Google nu este ceva usor, insa un nou sfat oferit de recrutorii interni ai gigantului tehnologic ar putea sa se dovedeasca de mare ajutor.

Aplicatiile pentru internship la Google pentru anul 2022 s-au deschis pe pe 19 octombrie si se vor inchide pe 26 noiembrie, potrivit Business Insider.

De-a lungul anilor, reporterii publicatiei Insider au vorbit cu angajati actuali si fosti angajati ai Google despre obtinerea unui rol in aceasta companie. Acestia au dezvaluit ca faptul de a avea abilitati ridicate de a coopera, precum si curiozitatea sunt caracteristici apreciate de catre cei ce lucreaza pentru compania americana.

Vei avea nevoie de un CV care sa se faca remarcat daca vrei sa ai o sansa la Google. Inaintea deadline-ului pentru noile internshipuri, doi recrutori ai programului universitar al Google – Katarzyna Kamińska si Emily Salkey, program manager for talent outreach – au gazduit un panel la deschiderea aplicatiilor. In contextul respectiv, ei au impartasit recomandari privind modul in care ar trebui absolventii programelor sa-si structureze CV-urile.

Experienta este un „must”. Candidatii pentru un loc de munca trebuie sa pastreze mereu in minte faptul ca recrutorii se uita dupa informatii concrete, mai ales asupra experientei anterioare.

„Experienta poate exista in multe forme si suntem perfect constienti de lucrul asta”, a declarat Kamińska.

Daca aplici pentru pozitii de tehnologie digitala, recrutorii trebuie sa-ti poata observa cunostintele privind limbajele de programare. Proiecte relevante de stiinta calculatoarelor, activitati studentesti, cercetari la care ai participat, hackatoane sau proiectele de la anumite cursuri pot fi toate luate in considerare.

Este bine sa dai de inteles ce fel de persoana esti, asa ca ar trebui sa incluzi in CV experientele de voluntariat, premiile si competentele transferabile. Acest tip de competente pot fi cele dobandite la joburi anterioare, in practicarea hobby-urilor sau in alte situatii.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.