Cum raspunzi la intrebari dificile la interviul de angajare

Cum raspunzi la intrebari dificile la interviul de angajare

Intrebari dificile interviue

Sursa: Wall-Street.ro

 

Angajatorii apeleaza la intrebari dificile la interviul de angajare pentru a vedea cum reactioneaza candidatii sub presiune. Specialistii recomanda sinceritatea si raspunsurile scurte si concise pentru a obtine jobul dorit.

Publicatia Business Insider a selectat cinci dintre cele mai dificile intrebari pe care le adreseaza angajatorii si raspunsurile potrivite.

“Ai avut vreun conflict cu seful anterior?”

Conflictele cu superiorul sunt de multe ori motivul pentru care oamenii pleaca din jobul anterior.

Angajatorii vor sa se asigure ca noul angajat lucreaza bine in echipa, iar specialistii recomanda onestitate si concizie in raspuns.

Un alt raspuns sugerat: „Sunt norocos ca am avut relatii bune cu superiorii mei. In cea mai recenta pozitie ocupata, nu am reusit sa ma pun de acord cu seful meu privind data lansarii unui proiect. El a fost deschis sa asculte recomandarile mele, iar dupa ce am oferit variante, am ajuns la o solutie agreata de amandoi”.

 “Ce nu ti-a placut la locul de munca anterior?”

Asemenea altor intrebari cu tenta negativa, varianta cea mai buna a candidatului este sa ii dea o nota pozitiva. Expertii in resurse umane recomanda ca raspunsul sa fie cat mai scurt si onest.

Un raspuns posibil poate suna astfel „Cel mai mult mi-au placut responsabilitatile pe care le-am avut. Am avut unele care mi-au placut in mod special, insa am gasit o modalitate de a le face pe toate interesante”.

“Cum explici aceste lipsuri din CV-ul tau?”

Prin aceasta intrebare angajatorul vrea sa se asigure ca nu a fost omis vreun angajator in CV, dar examineaza si moralitatea candidatului.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere este sa il convingetii pe angajator ca puneti pe primul plan cariera. In perioada in care nu este nimic trecut in CV este posibil sa fi intampinat probeleme personale, insa angajatorul vrea sa stie ca ati facut totusi eforturi pentru a reveni pe piata muncii.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *