Cum recunosti colegii cu un comportament toxic
Cum recunosti colegii cu un comportament toxic
Cateodata este nevoie doar de un singur angajat toxic pentru a avea un impact negativ asupra intregii echipe. Colegii toxici nu numai ca fac munca ingrozitoare si neplacuta, dar dauneaza productivitatii si moralului tuturor celor din jur. Acestea creeaza drama inutila, erodeaza cultura, submineaza valorile companiei si distrug increderea care s-a format in cadrul echipei.
Studiu: Patru din cinci angajati lucreaza in prezent sau au lucrat cu un coleg potential toxic
Potrivit unui studiu Fierce Inc., patru din cinci angajati lucreaza in prezent sau au lucrat cu un coleg potential toxic. Randstad a realizat un studiu explorand de ce angajatii isi parasesc locul de munca si au constatat ca 58% au plecat sau se gandesc sa plece din cauza negativitatii, politicii de birou si a comportamentului lipsit de respect.
Daca te simti epuizat sau incarcat negativ dupa ce interactionezi cu astfel de colegi, ar fi un semn clar ca respectivul are un comportament toxic. Comportamentul toxic se poate manifesta prin cuvinte, limbajul corpului, nerespectarea granitelor, sustragerea informatiilor, subminarea intentionata a altora, nerespectarea promisiunilor sau angajamentelor sau lansare de insulte si de zvonuri.
Sindromul victimei care ii impiedica sa preia responsabilitatea
Angajatii cu mentalitate de victima vor vorbi intotdeauna despre cat de mult isi urasc slujba, seful, echipa sau compania. Exista o diferenta intre a avea o zi proasta si cineva care se bucura de a crea mizerie pentru altii. Dan Bailey, presedintele WikiLawn Los Angeles Lawn Care, a explicat, „cu cat pot primi mai multi oameni in nemultumirea lor, cu atat se simt mai bine”.
Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro