Digitalizarea este prioritara pentru companiile din Europa Centrala si de Est

Sursa: Pexels

Digitalizarea este prioritara

Digitalizarea este prioritara pentru companiile din Companiile din Europa Centrala si de Est (CEE) ce activeaza in diferite industrii, potrivit unui sondaj realizat de firma de avocatura internationala CMS.

Digitalizarea este esentiala pentru a pemite companiile sa isi atinga obiectve precum reducerea costurilor, cresterea productivitatii si cresterea competitivitatii.

Aproapedoua treimi (65%) dintre companiile din regiune confirma ca digitalizarea este o prioritate in realizarea acestor obiective imediate.

Tendinta spre se manifesta si inaintea izbucnirii crizei Covid-19, dar pandemia a adus in prim plan agenda digitala a companiilor din Europa Centrala si de Est. Astfel, 38% dintre respondenti au finalizat sau au initiat noi proiecte de digitalizare. Pe de alta parte, 45% spun ca pandemia a servit la accelerarea proiectelor deja aflate in desfasurare.

Majoritatea (92%) dintre respondenti considera ca pandemia va accelera schimbarile digitale viitoare in afacerile lor si aproape doua treimi (65%) anticipeaza o crestere a bugetelor IT de anul viitor, pentru a sprijini digitalizarea.

Serviciile financiare si de life science sunt sectoarele cheie identificate de respondenti in care se asteapta ca digitalizarea sa fie influentata in cea mai mare masura de consecintele pandemiei, urmate de sectoarele de productie, auto si energie. Doar 6% dintre companii si-au intarziat proiectele digitale din cauza pandemiei.

Va invitam sa cititi mai multe detalii pe site-ul Capital.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *