Ghidul salariilor 2018

Ghidul salariilor 2018

Ce salarii vor crește și în ce domenii sunt așteptate scăderi de venituri în acest an? Se anunță un an interesant, mai ales că și sectoare-vedetă precum IT-ul încep să dea semne de regres la nivel salarial.

Dacă începutul anului Centenarului i-a surprins pe unii români cu creșteri salariale, pe alții i-a prins la proteste spontane după ce au primit mai puțini bani la final de lună. În căutarea unui trai mai bun, sute de mii de români au plecat din țară în ultimul deceniu, ceea ce a dus încet-încet la formarea unei crize de talente pe piața muncii, care face din ce în ce mai dificil procesul de identificare și de recrutare a celor mai buni candidați.

“Criza talentelor continuă din păcate și cel mai probabil se va accentua în perioada următoare”, spune Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC Human Capital.

„Tocmai de aceea, companiile au început să dezvolte noi strategii de atragere și mai ales de reținere în companie a angajaților. “În toată această competiție, organizațiile uzează de toate armele posibile de la salarii atractive, beneficii extra-sala­riale consistente, la programe de dezvoltare pentru angajați și medii de lucru din ce în ce mai plăcute”, adaugă Corina Diaconu.

Dacă anul trecut a avut loc o creștere de peste 15% a salariilor medii din piață, 2018 a adus o creștere de aproximativ 11 procente a salariului mediu net (acesta atingând o valoare de 2.487 de lei în luna februarie a acestui an), după cum arată datele Institutului Național de Statistică (INS).

Va invitam sa cititi intreg articolul pe web-site-ul revistei BIZ.

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *