Internship la Google cu salariu de manager in Romania

Google plateste stagiarii din SUA cu 6.000 dolari pe luna si toti participa la o competitie acerba pentru a obtine un loc de munca foarte ravnit. Salariul nu este singurul beneficiu, internii primesc si o locuinta pentru care nu platesc chirie, au mesele asigurate si pot folosi aleea de bowling de la birou. Sigur te intrebi: Ce fac pentru acesti bani? Participa la dezvoltarea produselor Google si te ajuta in fiecare zi, prin imbunatatirea navigarii web. Nici salariile de la Microsoft si Amazon nu sunt de refuzat: 5500 de dolari pentru interni.

intern la google

Daca in Romania exista programe de internship neplatite sau platite cu minimul pe economie, in unele cazuri recomensate cu mici beneficii: masa, cadouri, in Statele Unite ale Americii, internii au un alt statut. In marile companii precum Google, Microsoft, Amazon poti spune ca internii au statutul unor angajati foarte bine platiti in Romania. Totul este atent gandit pentru ca stagiarii sa nu aiba vreo insatisfactie salariala sau de socializare. Singura lor grija este sa fie wow in ceea ce fac.

Stagiile de practica de la Google au fost ravnite si de artistii de la Hollywood, Shawn Levy, producatorul filmului The Internship, mutand platourile de filmare la Google, cea mai bine cotata companie pentru experienta internilor. Doi agenti de vanzari, Billy McMahon (Vince Vaughn) si Nick Campbell (Owen Wilson) usor depasiti de era digitala gasesc calea de a se perfectiona: un internship la Google unde trebuie sa concureze cu un grup de genii. Competitia este extrem de amuzanta, caci Billy si Nick incalca toate regulile, in incercarea de a obtine posturile de vis pe care le cautau.

Conform Glassdoor.com (site-ul american cu joburi si oportunitati in cariera), Google este compania care plateste cel mai bine internii si acest lucru este confirmat nu numai in SUA, ci si in Romania. Stagiul de practica in SUA este de 3 luni full time, asadar venitul este de 18.000 dolari, deloc surprinzator avand in vedere ca razboiul talentelor tech este atat de acerb.

"The Internship" Googler Premiere In San Francisco

Google este, de asemenea, una dintre companiile cu cei mai multi stagiari, aproximativ 1500 de interni din 40.000 de aplicanti. Salariul este mare, dar si procesul de intervievare este destul de greu , bazat pe intrebari care pot bloca candidatul, cum ar fi: Cate vaci sunt in Canada? Cati bani ai cere ca sa stergi toate geamurile din Seattle? Poti inota mai repede in apa sau in sirop? Detii un ceas analogic cu 3 indicatoare. De cate ori pe zi cele trei indicatoare se suprapun?
Exista si 2 interviuri de 45 de minute in timpul carora sunt pusi sa scrie diverse coduri. Odata acceptati trebuie sa treaca prin interviurile de la cel putin 5 departamente pentru a vedea unde se potrivesc cel mai bine.

Internii povestesc ca dupa o saptamana de lucru la Google, au avut senzatia ca lucreaza acolo de o viata. Fiecare angajat este extrem de creativ și extrem de activ si exista o diferenta clara intre munca si viata.

Si in Romania se desfasoara programe de Internship la Google, un plus pentru a ajunge aici fiind participarea la Online Marketing Academy: un program adresat studentilor care invata pe parcursul a 4 luni cum sa realizeze o campanie Adwords. Conditia pentru a intra intr-un internship la Google este sa fii student sau masterand cu rezultate academice bune si sa fii dispus sa lucrezi pe o perioada intre 10 saptamani si 6 luni. O alta conditie este ca dupa terminarea stagiului sa-ti continui studiile. Domeniile in care se cauta interni sunt: sales, customer service, financiar, legal, marketing. Bonusuri: terapie prin masaj, jocuri video. Internshipul este gandit ca o sursa de inspiratie si dezvoltare profesionala, cu feedback constant, acces la traininguri si acces la meeting-uri alaturi de country leaders unde poti pune intrebari.
Microsoft si Amazon nu se lasa mai prejos, platesc internii cu 5500 de dolari pe luna, iar internii din cercetare sunt platiti chiar cu 7000 de dolari la Microsoft.

Ti-a placut articolul? Citeste si despre Interviu la Google. Iata 16 intrebari care te pot pune in dificultate.

 

De Steluta Nastase

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *