Interviu la Google. Iata 16 intrebari care te pot pune in dificultate

Iti doresti sa participi la dezvoltarea produselor Google si sa ajuti in fiecare zi la imbunatatirea navigarii web pe cel dintai motor de cautare din lume? Ai ales compania unde nu sunt suficiente cunostintele si aptitudinile tehnice, trebuie sa ai si creativitate si multa cultura generala. Sa vii cu ceva Wow la interviu, iar de raspunsuri standard nici nu poate fi vorba cand primesti astfel de intrebari in cadrul unui interviu la Google:

job google
sursa foto: fastcreate.com

1. Cate mingi de golf incap intr-un autobuz scolar?

2. Esti micsorat la inaltimea unei bucati de nichel si masa ta se reduce proportional, astfel incat sa-ti mentii densitatea originala. Esti apoi aruncat intr-un blender. Lamele vor incepe sa se miste in 60 de secunde. Ce faci?

3. Cu ce suma ar trebui sa fii platit pentru a spala toate ferestrele din Seattle?

4. Explica-i nepotului tau in varsta de 8 ani o baza de date.

5. De cate ori pe zi se suprapun limbile unui ceas?

6. Trebuie sa mergi de la punctul A la punctul B. Nu stii daca poti ajunge acolo. Ce ai face?

7. Imagineaza-ti ca ai un dulap plin de camasi. E foarte greu sa gasesti o anumita camasa. Cum poti face pentru a organiza camasile pentru a le gasi mai usor?

8. Fiecare barbat dintr-un sat cu 100 de cupluri casatorite a inselat-o pe sotia lui. Fiecare sotie din sat stie atunci cand un barbat, altul decat sotul ei, a inselat, dar nu stie cand barbatul ei o inseala. Satul are o lege care nu permite adulterul. Orice sotie care poate dovedi ca sotul ei ii este infidel are dreptul sa-l omoare chiar in acea zi. Femeile din sat nu s-ar supune acestei legi. Intr-o zi, regina satului anunta ca cel putin un sot a fost infidel. Ce se intampla?

9. Intr-o tara in care oamenii vor doar baieti, fiecare familie continua sa aiba copii pana cand au un baiat. Daca au o fata mai fac si alt copil. Daca au un baiat, ei se opresc. Care este raportul baieti/fete in tara?

10. Daca probabilitatea de a observa un automobil in 30 de minute pe o autostrada este de 0,95, care este probabilitatea de a observa un automobil in 10 de minute?

11. Daca te uiti la un ceas si acesta afiseaza ora 3:15, ce unghi este intre limba care arata ora si limba care arata minutele?

12. Patru oameni trebuie sa treaca o punte subreda pentru a ajunge inapoi in tabara lor pe timp de noapte. Din pacate, au doar o lanterna si doar saptesprezece minute pana se innopteaza. Podul este prea periculos pentru a fi traversat fara o lanterna si poate sustine doar doua persoane in acelasi timp. Fiecare om merge cu o viteza diferita. Unul poate traversa podul intr-un minut, altul in 2 minute, al treilea in 5 minute si ultimul este mai lent, ii ia 10 minute. Cum se pot organiza oamenii in 17 minute?

13. Esti la o petrecere cu un prieten. Sunt 10 persoane prezente, inclusiv tu si prietenul. Prietenul tau face un pariu cu tine ca pentru fiecare persoana care se va dovedi ca are aceeasi zi de nastere ca tine primesti un dolar; pentru fiecare persoana care nu are aceeasi zi de nastere ca tine, el primeste 2 dolari. Ai accepta pariul?

14. Cat de multe tunere de pian exista in intreaga lume?

15. Ai opt mingi toate de aceeasi marime. 7 dintre ele au aceeasi greutate, una cantareste putin mai mult. Cum poti gasi mingea care este mai grea prin utilizarea unei balante si numai cu doua cantariri?

16. Ai cinci pirati, numerotati de la 5 la 1 in ordine descrescatoare. Primul pirat de pe locul 5 are dreptul de a propune cum 100 de monede de aur sa fie impartite intre ei. Dar ceilalti trebuie sa voteze planul sau, iar in cazul in care mai putin de jumatate sunt de acord cu el, el este ucis. Cum ar trebui sa aloce monedele cu scopul de a-si maximiza sansa de a trai? (Sugestie: Un pirat ramane cu 98% din aur).

Ti-a placut articolul? Citeste si despre 5 intrebari dificile la interviu!

De Steluta Nastase

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.