La 19 ani, un programator are atat succes incat a refuzat Apple

In luna septembrie, John Meyer, tanarul programator de 19 ani, a renuntat la programul in stiinta calculatoarelor de la New York Univeristy pentru a lucra cu norma intreaga la start up-ul sau, Fresco News. Antreprenoriatul ii ofera atat de multe satisfactii si provocari incat niciun job la Apple nu il tenteaza.

John Meyer1

Parintii sai nu au fost fericiti, raporteaaza Business Insider, mai ales ca mama este profesoara la New York University, insa, in cele din urma, au ajuns sa il sprijine si sa admita ca Meyer este deja un programator independent de succes. A scris aplicatii inca din primul an de liceu, dupa ce a invatat singur limbajele de programare.

Banii au venit inca din al doilea an de liceu, spune Meyer. Am inceput sa castig bani intr-un mod intelept, am fost destul de norocos, adauga tanarul programator. Spre deosebire de colegii lui, Meyer s-a sustinut singur financiar, iar satisfactiile au fost fara de pret. Castiga atatia bani din scrierea aplicatiilor pentru iPhone incat si-ar fi permis sa traiasca linistit, sa-si ia vacante oricand si sa-si plateasca taxele la New York University, insa a preferat sa deschida un start up Fresco News – un mix intre Instagram, Twitter si Flipboard, care transforma pozele oamenilor obisnuiti in adevarate evenimente care pot fi inserate in stirile media.

Acum se poate lauda cu un venit la nivelul celor castigate de inginerii software in marile companii tech, iar experienta si portofoliul este impresionant. A scris 40 de aplicatii, inclusiv populara aplicatie iPhone 4 flashlight app Just Light (prima aplicatie tip lanterna) care a fost downloadata de 3 milioane de ori. O alta aplicatie a fost Perfect Shot (o aplicatie care iti imbunatateste pozele inainte de a le face) destinata pentru iOS 7. A fost downloadata de 60.000 de ori in primele 4 zile de la lansare si, in prezent, de peste 1 milion de ori. In aplicatiile pe care le realizeaza, Meyer foloseste feature-uri pentru detectarea zambetului si a ochilor, ideale pentru o fotografie de grup. Rezultatul? O fotografie in care fiecare om zambeste si nu clipeste.

 

John Meyer 3

A refuzat un post de intern la Apple

Meyer a intrat repede in atentia companiei Apple care i-a propus un post de intern, un post de nerefuzat avand in vedere ca este platit cu 5.723 dolari/luna. Dar a refuzat oferta. Declara ca primeste e-mailuri de la recrutori in fiecare zi, dar stie ca este un antreprenor bun, care nu va fi fericit sa lucreze pentru altcineva. Nu este ingrijorat pentru ca ar pierde sansa vietii lui. Declara ca a avut ocazia sa interactioneze cu multi angajati Apple la conferintele developerilor la care a participat. A mers la conferințe inca de la 16 ani si tatal sau l-a ajutat. Au zburat impreuna la San Francisco, tatal sau s-a inregistrat la conferinta si apoi a dat legitimatia fiului sau.

De atunci, Apple a creat un program de conferinte pentru tineri, spune Meyer. A fost grozav apoi sa intalnesc programatori de varsta mea, a adaugat el.

Meyer a fost, de asemenea, finalist la Thiel Fellowship, un program initiat de miliardarul capitalist Peter Thiel pentru tinerii care abandoneaza scoala și isi incep propria afacere. Nu a ajuns in finala, dar nu l-a deranjat deloc. S-a concentrat sa transforme Fresco intr-o afacere profitabila și a trecut la negocierea cu numerosi clienti, printre care si New York Times si Wall Street Journal.

Lucrează in paralel la alte dou start-up-uri: unul dintre ele este pensiune online alternativa care permite oamenilor sa calatorească in lume cu mai putin de 30 de dolari pe noapte. Al doilea start up este o platforma care va reduce distanta dintre studentii cu aptitudini si companiile mari care doresc sa angajeze talente de top. Si nu exclude sa se intoarca intr-o zi la facultate 🙂

Citeste si despre Top 5 manageri de succes care au schimbat lumea.

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *