Top 5 manageri de succes care au schimbat lumea

Sunt inovativi in gandire si in ceea ce fac si incurajeaza echilibrul intre viata profesionala si personala. Au pasiuni si dau viata petrecerilor unde se nasc si ideile wow pentru imbunatatirea experientei userilor. Fie ca detin companii renumite pentru cafea, fie cel mai mare magazin online din lume sau se pot juca cum vor pe motorul de cautare Google, managerii celor mai bine cotate companii din lume sunt, in primul rand, un exemplu de leaderi.

manageri de succes

 

Jeff Bezos, CEO Amazon – este un pionier in lumea e-commerce-ului, a contribuit la definirea acestui spatiu si a inovat conceptul de analiza predictiva recomandand produse pentru clienti bazate pe istoricul de cautare si pe obiceiurile de cumparare. Ideea de a face comert on-line s-a dovedit foarte eficienta si profitabila si a oferit o experienta placuta consumatorilor din intreaga lume care si-au redus semnificativ timpul de cumparaturi si iau acum decizii pe baza unui research amanuntit.

Howard Schultz, CEO Starbucks – de la educatia primita intr-o familie saraca din Bronx la o bursa sportiva si apoi la conducerea Starbucks, Howard Schultz este un exemplu desavarsit de curaj, munca si capacitatea de a atinge visul american . Chiar daca conduce o companie de succes, Howard este interesat sa investeasca in succesul altora si continua sa pluseze in business-uri, cum ar fi eBay.

Larry Page, CEO Google – este un alt exemplu de un om de afaceri care poate face fata oricarei provocari. Larry a primit laude de-a lungul timpului, dar s-a confruntat si cu multe critici pentru actiunile companiei sale. Dar in mijlocul furtunii, nu s-a lasat intimidat de ce credeau altii si a urmarit un plan de business care contribuie in fiecare zi la imbunatatirea experientei userilor. Larry Page spune ca in orice proiect trebuie sa iti asumi si riscuri, asa cum a facut el cu sistemul de operare Android. Este vizionar si adeptul schimbarilor revolutionare, are in plan sa colaboreze cu IBM pentru a construi masini care se conduc singure, totul cu scopul de a reduce riscul accidentelor de masina.
Mai mult decat atat militeaza pentru un echilibru intre viata profesionala si familiala pe care l-a impus si la Google. Sustine ca cei mai multi dintre noi lucreaza pentru ca sa se simta folositori, insa, in general, oamenii muncesc mai mult decat le-ar placea. Solutia propusa pentru eficienta maxima este ca sarcinile sa fie impartite intre mai multi angajati, astfel incat oamenii sa dedice timp suficient familiilor si/sau pasiunilor.

Indra Nooyi, CEO PepsiCo – este in top 100 cele mai puternice femei din lume, conduce cu succes compania spre rezultate financiare remarcabile, dar in acelasi timp face eforturi pentru a muta PepsiCo intr-o directie mai sanatoasa. Este si o iubitoare a distractiei, a cantat la chitara pentru o trupa de rock in colegiu, ii place sa joace cricket si este cunoscuta pentru spectacolele de karaoke care anima petrecerile corporatiste.

Tim Cook, CEO Apple – Steve Jobs este un exemplu greu de urmat, dar pana acum, Tim Cook face o treaba extraordinara. Autorul cartii Haunted Empire, Apple After Steve Jobs, Yukari Kane il descrie pe Cook ca fiind increzator in fortele proprii: se trezeste in fiecare dimineata cu gandul sa faca ceea ce trebuie si nu cu gandul la ceea ce ar fi facut Steve. De cand este la conducerea Apple, compania a intregistrat cele mai bune rezultate de pana acum, a vandut de 4 miliarde de dolari in fiecare saptamana. Cum a reusit? Este mai organizat, mai realist si mai responsabil cand vine vorba de conducerea unei companii de marimea Apple. Exact opusul lui Steve Jobs. Daca Jobs a fost actorul-vedeta, Cook este regizorul. Daca Jobs a fost idealist, Cook este practic, meticulos si bun la numere. A schimbat managementul, l-a concediat pe managerul de retail pe care il angajase de numai opt luni, l-a promovat pe Eddy Cue, ca vice presedinte pentru serviciile online si i-a motivat pe managerii productivi. Mai mult decat atat, cafeneaua a devenit spatiul socializarii dintre CEO si fiecare angajat. S-a apropiat mai mult de investitori si a adoptat o abordare transparenta. Este focusat in a realiza produse incredibile cum ar fi mini iPad-ul care diferentiaza Apple de competitori. Are pretentii justificate pentru o companie de 20 de miliarde de dolari: vrea cel mai bun pret, cea mai buna livrare, cel mai bun randament.

 

Citeste si despre 5 femei presedinte pe care lumea intreaga le admira

 

De Steluta Nastase

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *