Mari firme de constructii din Romania se pregatesc pentru angajari din primavara

Mari firme de constructii din Romania se pregatesc pentru angajari din primavara

Corina Diaconu interventie Digi24

 

Mari firme de constructii au anuntat ca fac angajari in aceasta perioada, pregatindu-se pentru intrarea in primavara. Odata ce vreme permite executarea lucrarilor in aer liber si in conditiile unui numar mare de investitii publice, firmele de constructii se numara printre principalii angajatori din economia romaneasca. Multe profesii sunt foarte cautate si foarte bine platite.

„Sectorul constructiilor este unul sezonier, angajarile urmand acest ritm dictat de lucrarile existente intr-o anumita perioada. In general, exista atat angajari suplimentare (firmele castiga noi proiecte si au nevoie de echipe mai mari), cat si completari pe posturile ramase vacante din perioada anterioara. In ultimul timp, avand in vedere dinamica foarte mare intalnita in toate domeniile de activitate, mai exista si acele recrutari care vizeaza inlocuirea persoanelor care pleaca din companie”, a declarat pentru site-ul Arena Construct Corina Diaconu, managing director al agentiei de recrutare ABC Human Capital.

Cele mai cautate meserii in sectorul constructiilor 

Personalul calificat si supercalificat este foarte cautat in domeniul constructiilor din Romania, mai ales in segmentul infrastructurii, dar, de multe ori, oferta este foarte redusa.

ABC Human Capital, firma care, in domeniul constructiilor, recruteaza foarte mult pentru posturi de project manageri, sefi santier, ingineri de diferite specialitati, proiectanti, head of departments.

Cele mai cerute recrutari sunt cele pentru posturile de specialisti care acopera zona de middle a unei companii din constructii.

„La nivel de management si coordonare, posturile sunt stabile si exista rar mutari, insa pe segmentul de mijloc, fie este nevoie sa recrutam echipe mai mari, fie sa inlocuim oamenii acolo unde exista fluctuatie de personal.

Cea mai mare cerere de angajari se intalneste in ultima perioada la proiectele de lucrari de infrastructura: drumuri, poduri, infrastructura rutiera, feroviara, lucrari de canalizare.

Zona constructiilor civile a cunoscut o usoara stagnare ca urmare a scaderii numarului de autorizatii de construire”, a mai spus Corina Diaconu.

 

Va invitam sa cititi articolul complet pe site-ul Arenaconstruct.ro!

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *