Motivatia in companiile de IT

In portofoliul agentiei de recrutare si executive search ABC Human Capital se afla 7 companii pentru care recrutam in momentul de fata pentru pozitii de IT si, in total, 16 companii pentru care, de-a lungul timpului, am derulat proiecte de recrutare. Am analizat topul motivatiilor angajatilor din IT, pe primul loc fiind salariile si proiectele in care sunt implicati. Conteaza si atmosfera funny-smart de la locul de munca, precum si beneficiile extra-salariu.

 

motivatia in companiile IT

 

Sursa foto: www.allbusiness.com

 

Cei importanti factori de motivatie pentru IT-isti sunt:

1) Salariul

2) Proiectele in care sunt implicati, ce oportunitati de invatare, de testare de noi feature-uri le ofera

3) Asigurarile de sanatate

4) Echipa smart-funny, cu oameni faini de la care pot invata

5) Companiile mici, cu echipe bine sudate, sau din contra, companiile mari care ofera oportunitiati pentru o cariera internationala

6) Participarea la cursuri de formare profesionala

7) Apropierea sediului companiei de casa candidatului

8) Echilibrul dintre viata profesionala si viata privata

9) Posibilitatea de a pleca in strainatate

10) Modalitatea in care sunt platiti – PFA sau contract de munca. De exemplu, absolventii de Automatica prefera PFA pentru sunt scutiti de impozit si isi platesc doar contributia la sanatate.

Am facut un inventar al beneficiilor pe care le ofera job-urile in IT – active pe site-ul www.abchumancapital.ro:

Senior Java Developer-ul primeste un salariu excelent, 21 de zile de concediu pe an, posibilitatea de calatorii in strainatate, asigurare medicala privata, posibilitatea de a fi promovat.
40 de ore pe saptamana si doar ocazional lucrul in situatii de urgenta, nici vorba de rutina si posibilitatea de a negocia salariul in functie de skill-urile tale. Acestea sunt beneficiile pentru .NET (C#, ASP.NET) Developer.
ASP.NET Developer-ul primeste un salariu competitiv, oportunitatea de a creste profesional in companie, program flexibil, precum si lucrul intr-o echipa profesionista si prietenoasa.
Pentru joburile ca programator PHP se ofera: lucru intr-o companie care are are o cultura deschisa spre inovatie si angajament, o echipa tanara si dinamica, precum si program de lucru flexibil. Foarte importanta este si posibilitatea de a obtine expertiza in domeniul business.

Iata si profilul companiilor pentru care angajam:

Unul dintre angajatori detine un magazin online de succes. Ofera angajatilor toata sustinerea pentru a transforma pasiunea in performanta. Au programe de training si MBA si pun mare pret pe inovatie, performanta, fiind deschisi oportunitatilor. Aici esti la curent cu noile tehnologii, iti pui in practica ideile revolutionare, primesti evaluarea activitatii tale si stii exact ce impact direct are in business.

O alta companie-client ofera servicii software si dezvolta site-uri web, solutii de business si aplicatii de inalta tehnologie. Din echipa fac parte profesonisti cu experienta in cercetare, dezvoltare, marketing si suport. Echipa de management este formata dintr-un manager cu experienta internationala in solutii de dezvoltare, vanzari si marketing de produse si servicii software.

Avem in portofoliu o companie internationala cu 11 ani experienta care ofera solutii si servicii software pentru clientii din intreaga lume. Fondatorii sunt un grup de profesionisti din industrie cu experienta si cu viziune de a atrage profesionisti cu inalta calificare software pentru a furniza servicii in Irlanda, Europa si SUA. Este o companie bine organizata, stabila, cu o echipa prietenoasa si un mediu de lucru informal.

Colaboram si cu o companie specializata in comert digital care ofera servicii profesionale de eCommerce care sporesc veniturile si reduc costurile. Se pune accent pe leadership, pe lucrul in spatii deschise si pe interactiunea directa cu managerii.

Avem si un client international, cu o experienta de 35 de ani in domeniul solutiilor de software. Acestea sunt folosite de 50% dintre companiile si managerii din Top 100 Fortune, precum si de banci si retaileri din intreaga lume.

 

Ti-a placut articolul? Citeste si despre certificari in IT pentru 2015! 

 

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *