Munca la distanta poate inlocui programele de relocare

Munca la distanta poate inlocui programele de relocare 

Alternativa relocare

Sursa: Wall-Street.ro

 

Munca la distanta poate deveni alternativa programelor de relocare in alt oras sau alta tara, potrivit unui sondaj realizat de PwC la nivel global. Mai mult, astfel  se pot genera economii de costuri pentru companii si debloca noi surse de talente.

Tipurile de mobilitate a angajatilor care nu necesita o mutare formala in alt oras sau tara erau in crestere exponentiala si inainte de COVID-19, iar pandemia doar a accelerat aceasta tendinta. In ultimele luni, lucrul la distanta la scara globala s-a dovedit realizabila si poate deveni alternativa programelor de mobilitate globala.

Desi vor exista multi angajati care vor dori sa profite de un astfel de aranjament, acest lucru va fi posibil daca rolul poate fi indeplinit fara prezenta la birou. Pe de alta parte,vor exista probabil angajati, cum ar fi cei noi, care nu vor dori sa foloseasca lucrul la distanta si sa caute in schimb o experienta personala.

In contextul in care munca la distanta elimina tot mai multe bariere, companiile vor putea angaja persoane la care anterior nu ar fi avut acces.

Munca la distanta poate aduce beneficii atat pentru companii, cat si pentru angajati

Munca la distanta reduce semnificativ costurile imobiliare ale companiilor, iar angajatii beneficiaza de flexibilitate si un timp de naveta mai  mic.

Companiile care implementeaza politici de lucru la distanta pot defini ce inseamna „la distanta”, adaptandu-le la nevoile si afacerile lor specifice.

De exemplu, companiile ar trebui sa clarifice criterii specifice, inclusiv durata (lucrul la distanta  este temporar si / sau permanent), precum si locatia. Criteriile ar trebui sa includa, de asemenea, roluri si responsabilitati, adica specificarea celor care se vor incadra eficient in parametrii de lucru la distanta.

Potrivit studiului PwC, in randul a peste 300 de companii la nivel global, 28% dintre respondenti permit lucrul la distanta in alta tara (international), 24% in aceeasi tara (inclusiv in toata tara), iar 46% permit munca fara miscari transfrontaliere.

Va invitam sa cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *