Realizari in CV. Cum sa le scriu

Ai realizat un CV, ai spune: ca la carte cu toate joburile pe care le-ai avut, cu toate responsabilitatile, skill-urile si cursurile pe care le-ai urmat. Imediat vine intrebarea cheie din partea angajatorului: Ce realizari ati avut? Pentru a preveni un moment de pauza, cel mai bine este sa te intrebi cum sa scriu aceste realizari in CV pentru a-l prezenta intr-un mod profesionist.

realizari CV

 

O lista cu realizari in CV-ul tau este un mod excelent de a te diferentia si de a te evidentia fata de restul candidatilor. Vei fi mai valoros pentru angajator si realizarile anterioare pot conta la negocierea salariului. Nu cadea in capcana listarii tuturor atributiilor de serviciu, e mai important sa mentionezi ceea ce ai realizat de fapt, ceea ce ai creat, construit, vandut sau initiat in cariera ta.

Daca aplici pentru o pozitie de marketing manager sau area sales manager, cu atat mai mult trebuie sa punctezi aceste realizari. Gandeste-te ca responsabilitatile pot fi atribuite oricui chiar si agentului de distributie pliante. Toate job-urile sunt nobile, insa, pentru cele de management in companii bine cotate pe piata trebuie sa aduci plus valoare. Spre deosebire de responsabilitati care raman fixe indiferent de cine este angajat pe post, o realizare este unica pentru experienta ta si spune angajatorului ce poti oferi.

Orice realizare care te pune intr-o lumina pozitiva este demna sa fie inclusa in CV-ul tau.

Pozitia realizarilor
Sectiunea de realizari din CV trebuie sa fie asezata imediat dupa atributiile fiecarui job. Iata cum sa structurezi CV-ul pentru a cuprinde si realizarile:

– Detalii personale
– Obiectivul profesional
– Responsabilitatile de la fiecare job
– Realizarile mentionate in cadrul fiecarui job
– Educatie
– Hobby-uri si interese
– Referinte

Cum sa scriu realizarile in CV? Iata ce sa punctezi:

– Proiecte importante finalizate la timp si in limitele bugetului
– Cresterea cifrei de vanzari (de exemplificat in procente)
– Organizare evenimente (cu numar de participanti, punctarea unui numar record de participanti)
– Coordonarea unei echipe (de specificat numarul membrilor echipei)
– Time management cu metode si instrumente eficiente
– Calificari obtinute la joburile anterioare
– Premii, burse castigate la job

Ce spun realizarile despre tine?
Se spune ca daca doresti sa prezici viitorul cuiva, uita-te la trecutul lui. Un angajator se va uita mai intai la realizarile din CV-ul tau si isi va spune: „Uite, aici este o persoana care si- a atins obiectivele pentru angajatorul anterior. Pun pariu ca este capabil sa faca acelasi lucru si pentru noi!”

Importanta includerii realizarilor in CV
Ce se intampla daca nu completez campul realizari in CV? Ei bine, exista doua vesti. Vestea buna este ca lumea nu se va sfarsi din cauza asta. Vestea mai putin buna este ca iti vei reduce semnificativ sansele de a obtine un job!

Prioritizeaza realizarile!
Cum ar fi ca atunci cand aplici pentru un post de specialist marketing sa mentionezi ca realizare castigarea unui concurs de dans? Ori de cate ori te decizi sa incluzi o anumita realizare in CV-ul tau, intreaba-te: „Este aceasta realizare relevanta pentru locul de munca pentru care aplic? Ce spune aceasta realizare despre mine? Am o alta realizare care este mai buna si mai demna de mentionat decat prima?” In cazul in care unele realizari nu sunt relevante pentru postul pentru care aplici, ar trebui pur si simplu sa le omiti. Foarte important este sa-ti structurezi CV-ul de fiecare data in functie de cerintele jobului pentru care aplici.

Tu cum mentionezi aceste realizari in CV?

Citeste si despre Studiile superioare un Must-have in CV chiar si atunci cand nu folosesc la nimic.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *