Cursuri gratuite care te pot ajuta sa gasesti un job

Specialist in domeniul administrativ, gestionar, dactilografa, sunt meserii care nu mai au cautare pe piata muncii, prin urmare ai nevoie de cursuri de recalificare pentru a putea concura pentru un nou job. Care sunt solutiile daca bugetul este limitat?

cursuri gratuite

 

Daca job-ul tau nu mai are cautare, incearca sa te orientezi spre cele mai cautate specializari de azi cum ar fi lucratori comerciali, personal pentru restaurante si hoteluri, reprezentanti de vanzari, profesori, soferi, contabili, laboranti, personal IT, ingineri, asistente medicale. Specialistii in resurse umane atrag atentia ca este bine sa apelezi la o schimbare in cariera decat sa accepti sa ramai in pozitii profesionale care nu mai ofera provocari si sa fii atent atunci cand alegi cursurile. Cel mai indicat este sa optezi pentru cursuri de calificare avizate de Ministerul Muncii sau sa depui dosarul la Agentia Nationala a Fortei de Munca, apoi vei fi selectat pentru a urma cursurile gratuite sau platite. Foarte apreciate sunt si diplomele de atestare oferite de facultatile europene.

Opteaza pentru cursuri gratuite!

1. Fundatia Dezvoltarea Popoarelor califica gratuit si acorda sprijin in vederea angajarii persoanelor somere, inactive si a celor aflate in cautarea unui loc de munca. Ofera cursuri gratuite pentru Operator introducere, validare si prelucrare date timp de o luna, conditia fiind sa provii din Bucuresti si sa ai minim 16 ani. Cursul este acreditat la nivel national si european.

2. Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, o organizatie nonguvernamentala, are ca misiune promovarea si sprijinirea activitatii antreprenoriale prin aplicarea egalitatii de sanse. Aceasta are ca obiective dezvoltarea culturii antreprenoriale si asociative in randul femeilor prin instruire si furnizare de informatii, consultanta si cursuri acreditate de CNFPA. Asociatia ofera urmatoarele cursuri gratuite: achizitii publice, competente antreprenoriale, contabiltitate, tehnologia informatiei si comunicatiei.

3. Cursuri gratuite de limbi straine in judetul Timis. Information Technology College ELINF Timisoara si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis desfasoara proiectul cu finantare europeana Someri instruiti, persoane active pe piata muncii. Cursurile se adreseaza somerilor de toate varstele, precum si persoanelor care cauta un loc de munca si persoanelor inactive din judetul Timis.

Platforme online pentru cursuri gratuite:

coursera.org: Gasesti aici cursuri gratuite de la peste 80 de universitati din lume: Stanford, Yale, MIT, University of Michigan, Duke Univeristy, Ecole centrale Paris, National Univesity of Singapore, Princeton, The Univesity of Tokio. Ai de unde alege: arta, business, drept, economie, electronica, medicină, statistica, stiinte politice.

iversity.org: Ofera cursuri academice online, acreditate de universitati prestigioase din Europa. Te poti inscrie la unul sau mai multe cursuri care au loc intr-un interval de timp, conform programei publicate. Cursurile sunt in format video si vin insotite de manuale in format PDF. Cum se desfasoara? Prin interactiune cu participantii, teste, sesiuni intermediare si finale de examinare plus proiecte individuale sau in echipa. Inscrierea este gratuita, iar la absolvire se acorda certificat de atestare semnat de un profesor de la univeristatea unde ai urmat cursul.

academicearth.org: Este o platforma online de resurse educationale oferite gratuit. Aici sunt disponibile cursuri de arte, business, inginerie, programare, stiinte sociale etc. Pe aceasta platforma gasesti si o serie de modele pentru testari.

Pentru 2015, specialistii in resurse umane estimeaza ca piata muncii va avea nevoie de: ingineri (in mecanica, automatizari, chimie cu toate ramurile: petrochimie, farmaceutica si alimentara), manageri de proiect in IT si constructii, programatori, medici, analisti financiari.

Ti-a placut articolul? Citeste si despre Cum sa construiesti o cariera de succes in IT

De Steluta Nastase

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *