Student la una dintre cele mai populare facultati. Ce sanse ai pe piata muncii

Cand ai ales facultatea ai luat in calcul pentru ce profesie te va pregati si daca aceasta are cautare pe piata muncii? Multi dintre absolventii cu diploma de bacalaureat isi depun dosarele de admitere sau dau examen la multe facultati, multe dintre ele fara legatura cu profilul lor. Deciziile nu sunt bazate pe informatii concrete de pe piata muncii, ci sunt influentate de comoditate sau de parerea familiei, prietenilor.

student cum gasesc un loc de munca

Student la una dintre cele mai populare facultati. Ce sanse ai pe piata muncii: 

Tinerii din ziua de azi nu urmeaza neaparat un trend in piata dat de anumite statistici, ci isi orienteaza mai degraba alegerile in baza unor criterii subiective – familia ii poate orienta declarat sau nu catre un anumit domeniu, dar prietenii sau colegii pot fi un punct de reper. Deseori auzim din partea tinerilor explicatii de genul: Am auzit de la un prieten ca se castiga bine in acest domeniu, de aceea am ales si eu sa fac acelasi lucru, a declarat pentru gandul Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital.

Daca nu reusesti sa obtii un loc de munca bine platit, o alternativa este emigrarea: Raportandu-ne strict la concurenta de la facultatea de limbi straine, aceasta ne indica foarte clar faptul ca multi tineri viseaza la o cariera in alte tari decat a noastra si sunt constienti ca pasaportul lor este reprezentat de cunoasterea a una-doua limbi straine, explica managing directorul ABC Human Capital.

Afla din articolul integral pentru ce specializari exista cele mai multe locuri de munca disponibile:
http://www.gandul.info/financiar/student-cu-orice-pret-facultatea-putin-conteaza-ce-sanse-au-pe-piata-muncii-studentii-la-cele-mai-populare-facultati-din-romania-13109006

Citeste si despre Internship platit vs. Internship neplatit. Ce prefera absolventii de facultate.

Author: Admin

Adaptam cu succes noile tendinte din domeniul Resurselor Umane si utilizam creativ oportunitatile pe care le ofera mediul economic pentru atingerea target-urilor comerciale si de comunicare ale partenerilor nostri. Activitatea noastra se traduce in solutii inteligente bazate pe baze de date complete si complexe, aplicatii web, portaluri de informare si socializare, baterii de teste concepute si implementate impreuna cu fiecare dintre parteneri, campanii de marketing online si headhunting.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *