Topul celor mai doriți angajatori și așteptările salariale ale angajaților în 2017

Topul celor mai doriți angajatori și așteptările salariale ale angajaților în 2017

Inspire Group dezvăluie în premieră rezultatele ediției 2017 a studiului de imagine externă Romania’s Favorite Employers. Informațiile obținute constituie un punct de reper pentru departamentele de HR ale celor mai mari companii care își evaluează pe termen lung obiectivele strategiei de employer branding. Pentru realizarea acestui proiect, Inspire Group, cu ajutorul MKOR Consulting, a analizat 211 companii din 20 de industrii. Studiul a fost efectuat pe toate categoriile de vârstă și poziții din România, oferind astfel o analiză obiectivă a pieței muncii în detaliu. Raportul furnizează informații despre piața muncii din România, privită din perspectiva angajaților.

Managerii departamentelor de resurse umane și agențiile de recrutare vor regăsi în Romania’s Favorite Employers un instrument util pentru situațiile în care compania are ca obiective creșterea ratei de retenție a angajaților, recrutarea și formarea unui segment specific de personal sau rezolvarea situațiilor cauzate de lipsa notorietății brandului de angajator care îngreunează procesul de recrutare.

Cele mai reprezentate trepte de venituri salariale curente se află la poluri opuse: 28% dintre angajați primesc lunar cel mult 2.000 RON pentru munca prestată, cu normă întreagă, în timp ce alți 22% au salarii de peste 5.000 RON. O companie care activează într-unul dintre domeniile construcții, auto-camioane sau agricultură va trebui să dea dovadă de mai multă creativitate în programele de recrutare pentru că cele 3 domenii au o notorietate foarte scăzută în rândul oricărui candidat, indiferent de nivel. La polul opus, cele mai multe companii cunoscute ca angajator activează în comerț, IT și industria alimentară. Fără să își propună să analizeze doar clasamente, în plan secundar, studiul Romania’s Favorite Employers oferă un top al celor mai cunoscuți angajatori și al celor mai atractive companii din perspectiva candidaților.

Rezultatele studiului „Romania’s Favorite Employers”

                                               Cei mai cunoscuți angajatori               Cei mai doriți angajatori

  • Cele mai cunoscute industrii din România și cele mai mare atractivitate în rândul forței de muncă.

  • Criteriile care contează atunci când alegi angajatorul

  • Așteptările salariale medii pentru forța de muncă

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *