Ai asigurare de sanatate la job? Afla cum te poate ajuta

Tot mai multi angajatori ofera diferite beneficii angajatilor, acestea fiind parte a unei politici interne de motivare si retentie a celor mai valorosi oameni. O asigurare de sanatate privata ofera servicii moderne si prompte fata de cele de care beneficiezi prin plata indemnizatiei de asigurare sociala de sanatate la stat, prevazuta in contractul individual de munca.

asigurare de sanatate

 

Asigurare de sanatate la job, prin cotizatia la stat. Avantaje
Daca ai un loc de munca stabil si un contract de munca, angajatorul este obligat prin lege sa contribuie la plata unei asigurarii de sanatate de stat, prin care ai urmatoarele avantaje:

– Controale medicale
– Analize de laborator
– Diferite interventii chirurgicale
– Posibilitatea de a te inscrie pe listele unui medic de familie.
– In cazul unor afectiuni cronice, retetele sunt compensate sau gratuite

Toate aceste servicii sunt garantate daca medicul de familie mentioneaza necesitatea acestora. Teoretic aceasta asigurare de sanatate la stat trebuie sa acopere o gama vasta de servicii medicale, investigatii si interventii chirurgicale, insa, in practica, intr-un spital sau clinica medicala de stat din Romania lucrurile nu stau chiar asa. Plata luna de luna a asigurarii de sanatate la stat nu te fereste de micile atentii pentru ca sa nu astepti prea mult, sa primesti medicamentele necesare sau sa te bucuri de conditii mai bune de spitalizare. De multe ori, te gandesti, ca ar fi mai bine sa ai o asigurare de sanatate privata, iar unii angajatori vin in intampinarea nevoilor tale.

Beneficii asigurare medicala privata
Clinicile medicale private din Bucuresti si din tara incheie parteneriate cu angajatorii care pot opta pentru un pachet de asigurare de grup care reduce costurile companiei cu personalul si, in acelasi timp, ofera posibilitatea fidelizarii si eficientizarii angajatilor. Printre avantaje se numara si cresterea nivelului lor de confort si siguranta financiara a angajatilor, precum si cresterea atractivitatii companiei pentru forta de munca valoroasa.

In plus, Codul Fiscal ofera doua avantaje importante angajatorilor care ofera angajatilor lor asigurari de sanatate private: 1. scutire de la plata contributiilor sociale pentru asigurarea angajatilor daca asigurarea este platita de angajator; 2. primele de asigurare de pana la 250 de euro pe an, pentru fiecare angajat, sunt deductibile sub forma de costuri de companie.

Clinicile lanseaza pachete de asigurari medicale private tot mai avantajoase. De exemplu, la una dintre marile clinicile private din Romania, noua asigurare de sanatate (contractata de angajatori pentru grupuri de angajati) poate acoperi pretul standard a peste 250 dintre cele mai relevante interventii chirurgicale si spitalizarea aferenta in limita unor sume asigurate cuprinse intre 7.000 si 30.000 lei per asigurat/ an, in conditiile in care cel mai mare pret standard al unei interventii chirurgicale este de 29.700 lei. Pretul standard include costuri precum: spitalizare, comisionul standard al medicului si asistenta medicala, costurile standard cu medicamentele si materialele sanitare, interventia propriu zisa, consultul preanestezic si anestezia.

La cele mai multe clinici din Romania, o asigurare medicala privata cuprinde: consultatii de medicina generala; asistenta medicala in ambulatoriu; investigatii paraclinice: analize de laborator pentru patologie de rutina sau specifica; manopere diagnostice si terapeutice pe specialitati: alergologie, cardiologie, pneumologie, dermato-venerologie, oftalmologie, ORL, reumatologie; examinari radiologice si investigatii cu ultrasunete; investigatii inalta performanta RMN, CT, Scintigrafie, Angiografie; mici interventii chirurgicale; servicii de spitalizare; coplata dispozitivelor oftalmologice; consultanta medicala telefonica 24 de ore din 24.

Citeste si despre 10 documente de care ai nevoie la angajare

Steluta Nastase

Distribuie în social media

Author: Admin

Adaptam cu succes noile tendinte din domeniul Resurselor Umane si utilizam creativ oportunitatile pe care le ofera mediul economic pentru atingerea target-urilor comerciale si de comunicare ale partenerilor nostri. Activitatea noastra se traduce in solutii inteligente bazate pe baze de date complete si complexe, aplicatii web, portaluri de informare si socializare, baterii de teste concepute si implementate impreuna cu fiecare dintre parteneri, campanii de marketing online si headhunting.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *