Candidatii ar putea afla salariul inainte de interviu, conform unui proiect UE

Candidatii ar putea afla salariul inainte de interviu, conform unui proiect UE

Corina Diaconu interventie Digi24

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital

Angajatorii ar putea fi obligati sa publice sau sa anunte salariul inainte ca potentialul angajat sa vina la interviu, potrivit unui proiect de lege european. Menirea acestui proiect este sa elimine diferentele de salarii dintre femeile si barbatii care lucreaza pe exact aceeasi functii.

Proiectul este in faza dezbaterilor publice, iar daca trece de voturile parlamentarilor, fiecare angajator din UE va trebuie sa faca public salariul inainte de interviu.

Corina Diaconu, Managing Director ABC Human Capital, a oferit mai multe detalii pe acest subiect in cadrul jurnalului Digi 24,

„Vom avea o categorie de candidati care va aplica tintit. Sunt oameni care stiu foarte clar ce asteptari salariale au si vor urmari doar acele joburi – ceea ce poate determina pe alocuri chiar scurtarea anumitor procese de recrutare pentru ca mergem de multe ori in etape avansate fara sa stipulam salariul,” apreciaza expertul in resurse umane.

Specialistii in HR spun ca vor exista si dezavantaje pentru cei care isi cauta un nou job.

„In felul acesta angajatorii vor sti ce salarii sunt in compani de unde provine candidatul respectiv. Ca atare, acestia nu vor mai putea cere chiar cat vor la interviu,” atrage atentia Corina Diaconu.

Va invitam sa urmariti materialul integral pe site-ul Digi24 incepand cu minutul 32.

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.