Cum ii depisteaza Elon Musk pe cei care mint la interviul de angajare

Cum ii depisteaza Elon Musk pe cei care mint la interviul de angajare

Interviu Elon Musk

Sursa: Flickr

Orice CEO de succes îți va spune că oamenii pe care îi angajezi în compania ta pot fie să îți distrugă afacerile, fie pot să ți-o salveze. Importante sunt, așadar, trăsăturile după care se uită un manager la un candidat care se prezintă la angajare. Cum identifici de la interviu ce abilități are candidatul respectiv și cum te convingi că el este cel mai potrivit să ocupe funcția respectivă?

Elon Musk spune că nu este relevantă școala pe care o ai, ci nivelul tău de educație. „Dacă există un palmares de realizări excepționale, atunci este probabil ca acest lucru să continue în viitor”, a spus CEO-ul Tesla în timpul unui interviu, în 2014.

Metoda lui Elon Musk de a-i depista pe cei care mint la interviu

Problema este că oricine poate spune că este cel mai bun în ceea ce face, dar poate fi greu, ba chiar uneori imposibil să știe dacă spun adevărul.

Din fericire, Elon Musk și-a dezvăluit „trucul” la World Government Summit în 2017. El îi pune fiecărui candidat pe care îl intervievează aceeași întrebare: „Spune-mi despre unele dintre cele mai dificile probleme la care ai lucrat și cum le-ai rezolvat”.

Metoda lui Musk se bazează pe ideea că cineva care face o afirmație falsă nu va avea capacitatea de a o susține în mod convingător, așa că vrea să-i audă vorbind despre modul în care au lucrat printr-o problemă spinoasă, pas cu pas.

Va invitam sa  cititi articolul integral pe site-ul Wall-Street.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *