Cum sa mentin manageri de top

Sa identifici si sa construiesti echipa potrivita care sa aduca rezultate pentru business-ul tau nu e un lucru usor si depinde de strategie si de stadiul in care se afla compania. Odata ce ai gasit echipa potrivita de top manageri conteaza cum o mentii in companie si cum o motivezi. Iata cateva tip-suri:

cum sa mentin manageri1

sursa foto: catsinbaths.blogspot.com

De ce sa retin manageri de top
– Pierderile financiare ale companiei in cazul in care un manager de top pleaca sunt mari si adesea depasesc investitiile in retentia managerului.
– Moralul companiei scade odata cu plecarea unui manager de top placut de echipa. De aici si alte plecari.

Cum sa mentin manageri de top
Primul pas in mentinerea angajatilor este de a-ti pune intrebari din punctul lor de vedere: Oamenii vor sa vina aici la locul de munca in fiecare dimineata? Este munca interesanta si semnificativa sau managerii vin doar pentru a lua un salariu bun? Exista promovari si programe de training? Daca raspunsul tau este nu, managerii de top din echipa ta sunt doar temporari, permanent in cautarea unui alt job.

Evalueaza si daca angajatii se bucura de petrecerea timpului impreuna. Avand in vedere ca cea mai mare parte din zi o petrec la birou, relatiile umane bine conturate sunt esentiale, iar daca acestea nu exista, managerii vor decide sa paraseasca compania. Trebuie sa-i motivezi in fiecare zi prin punctarea realizarilor lor ca parte a KPI-urilor pentru ascensiunea profesionala, sa organizezi iesiri in echipa, Happy Friday, team buildinguri, iesiri la pranz in echipa.

Desigur, exista si motive situationale care ii determina pe manageri sa paraseasca compania. Unul dintre acestea este subminarea valorii. Intr-un mediu profesional in continua schimbare, orice greseala tehnica sau de management este taxata de echipa. De aceea managerii de top trebuie sa aiba acces continuu la programe de formare si sa aiba acele soft skills care ii pot ajuta sa fie lideri intr-o echipa si sa deprinda mai usor informatiile tehnice. Multe studii confirma ca o crestere a salariului nu ofera mai multa fericire si satisfactie managerilor de top daca acestia nu reusesc sa-si puna in aplicare proiectele, daca echipa le este ostila sau mediul de lucru este unul neprietenos. Avand in vedere ca managerii de top au ajuns deja intr-o pozitie buna, ofera-le noi provocari in companie intr-un nou departament sau pe un nou proiect care sa-i motiveze.

O companie, o familie
In functie de responsabilitatile fiecarui manager de top, incearca sa ii oferi un job flexibil, sa lucreze de acasa o zi pe saptamana, sa-si termine task-urile de acasa dupa ce isi ia copilul de la scoala sau sa faca schimb de program cu un coleg. Desigur, e greu sa evaluezi daca un manager de top va fi eficient in conditiile in care va pleca periodic de la job, dar merita sa testezi pentru a crea un mediu care permite angajatilor sa echilibreze viata persoanala si viata personala. Pentru managerii de top de azi, o companie deschisa la nevoile familiei este in topul preferintelor pe timp lung.

Ti-a placut articolul? Citeste si despre Cum sa recrutez manageri de top.

Distribuie în social media

Author: Admin

Adaptam cu succes noile tendinte din domeniul Resurselor Umane si utilizam creativ oportunitatile pe care le ofera mediul economic pentru atingerea target-urilor comerciale si de comunicare ale partenerilor nostri. Activitatea noastra se traduce in solutii inteligente bazate pe baze de date complete si complexe, aplicatii web, portaluri de informare si socializare, baterii de teste concepute si implementate impreuna cu fiecare dintre parteneri, campanii de marketing online si headhunting.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *