Recrutarea în noua normalitate | Tips and tricks pentru un interviu online

Recrutarea în noua normalitate | Tips and tricks pentru un interviu online

Sursa foto

Noul context economic și sanitar a generat schimbări la nivel global, companiile și angajații acestora încercând să se adapteze unui scenariu pe care nimeni nu l-a previzionat vreodată.

Cele mai multe challenge-uri au privit menținerea engagement-ului în echipă, induction-ul noilor colegi, dar și aspecte administrative care au ținut de soluționarea cerințelor venite din partea angajaților care lucrează remote. Evident, gestionarea interacțiunii cu candidații a fost și ea o provocare pentru că aceștia erau obișnuiți cu susținerea unor interviuri face-to-face și au privit cu o oarecare reticență noul mod de lucru. Pentru companiile care aveau deja un mix în procesul de recrutare (întâlniri online și face-to-face) adaptarea a fost rapidă și, din fericire, în scurt timp, atât angajatorii cât și candidații au înțeles că acestea vor fi noile reguli de acum încolo. Totul ține de o bună organizare, dar și de păstrarea unei legături permanente și apropiate cu cei cu care colaborezi, astfel încât să compensăm cumva lipsa interacțiunilor directe, punctează Corina Diaconu, Managing Director al agentiei de recrutare ABC HUMAN CAPITAL.

A crescut vizibil numărul aplicanților la joburi, mai spune Corina Diaconu, deși multe sunt irelevante comparativ cu locurile de muncă vizate: ”În plus, am înregistrat și o mai mare flexibilitate a candidaților din punct de vedere salarial, însă doar pe anumite poziții și doar la cei aflați în situații cu adevărat dificile (restructurări). La polul opus, aflăm despre companii care au desființat posturi și au tăiat costuri salariale renunțând la anumite poziții, dar, cu toate acestea, una din trei companii continuă planurile de recrutare și în 2020”.

”Ne uităm în continuare la o îmbinare de technical skills cu soft skills. Proporția lor diferă de la o companie la alta și putem avea atât cazuri în care companiile preferă să angajeze oameni fără experiență dar cu un set de soft skills deosebite, dar și situații în care abilitățile tehnice predomină și, bineînțeles, spețele în care ambele criterii trebuie îndeplinite”.

Va invitam sa cititi intreg articolul pe web-site-ul revistacariere.ro

Distribuie în social media

Author: admin

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *